În ultimile zile a izbucnit o polemică aprigă între guvernul britanic şi Comisia Europeană, la baza căreia se află observaţiile făcute de un ministru din guvernul May, potrivit căruia comportamentul lui Jean-Claude Juncker faţă de femei ar fi destul de inadecvat anunță Il Giornale citat de Rador.

Juncker i-a taiat elanul lui MayFoto: Captura euronews

În timpul unui interviu acordat publicaţiei 'The Daily Telegraph', ministrul britanic Amber Rudd a comentat într-o manieră foarte dură unele filmări, făcute la Consiliul European de săptămâna trecută, în care politicianul luxemburghez ''se joacă'' cu părul unei femei prezente la summit. În opinia unui reprezentant al guvernului britanic, care a observat atitudinea în cauză, Junker s-ar dovedi a fi o persoană "monstruoasă".

De asemenea, Rudd s-a mai concentrat şi asupra altui episod neplăcut în care a rămas implicat fostul prim-ministru al Luxemburgului, şi anume ciorovăiala pe care acesta a avut-o cu primul-ministru la Londra, tot în timpul summit-ului UE cu o săptămână în urmă. Ocazie cu care comportamentul lui Juncker faţă de May ar fi fost, potrivit ministrului muncii, "umilitor" şi "abominabil".

Astfel, reprezentantul executivului britanic a tras concluzia că preşedintele Comisiei Europene le tratează "oribil" pe femei. Iar pentru atitudinea adoptată în timpul ultimului Consiliu European de la Luxemburg, politicianul luxemburghez ar merita să fie judecat pentru "hărţuire".

"Când l-am văzut pe Junker jucându-se cu părul unei femei şi agresând-o verbal pe Theresa May", a declarat ministrul muncii, ''am simţit imediat un dezgust puternic faţă de el". "Dacă aceste atitudini oribile faţă de femei ar fi avut loc în Parlamentul britanic, ar fi fost formulată imediat o urmărire penală pentru hărţuire''.

Pentru moment, echipa preşedintelui Comisiei nu a furnizat comentarii oficiale pe baza declaraţiilor veninoase ale lui Rudd, lansate în timp ce negocierile dintre Londra şi Bruxelles menite să revizuiască parţial acordul privind Brexit semnat în luna noiembrie sunt încă în curs de desfăşurare.