După o sesiune de dezbateri aprinsă, Senatul italian a aprobat legea bugetului național, modificată în încercarea de a satisface cerințele Uniunii Europene, relatează Associated Press.

Giuseppe ConteFoto: Presidenza della Repubblica

O mare parte din cheltuielile planificate de guvernul italian în 2019, care au fost aprobate de camera superioară a Parlamentului la ora 3 dimineața, satisfac promisiunile scumpe de campanie ale coaliției populiste italiene.

Printre acestea se numără modificarea încadrărilor pensiilor și garantarea veniturilor pentru șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Guvernul premierului Giuseppe Conte se grăbește să obțină aprobarea finală a bugetului în Camera inferioară a deputaților în cursul acestei săptămâni. Comisia Uniunii Europene ar putea declanșa o serie de sancțiuni dacă bugetul revizuit nu va fi aprobat până la 31 decembrie.

Partidele din opoziție critică aspru proiectul de buget deoarece, susțin acestea, investițiile nu sunt sprijinite, iar economia Italiei are nevoie urgentă de o reînvigorare.