Milioane de britanici relocați în Europa ar putea să nu mai beneficieze de asistență medicală în cazul lipsei unui acord de Brexit. Cetățenii UE din Regatul Unit care fac dovada faptului că au avut un domiciliu stabil în țară înainte de 29 martie vor fi în continuare eligibili pentru tratamentul NHS, a confirmat Guvernul, potrivit The Independent.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Cetățenii britanici au fost avertizați că s-ar putea confrunta cu "limitări ale accesului la serviciile de asistență medicală" în Europa după 30 martie .

Confirmarea oferită de guvern evidențiază încă o dată lacunele majore în asigurarea asistenței medicale în cazul lipsei unei înțelegeri între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

În timp ce miniștrii declară că încă se așteaptă la o înțelegere, funcționarii publici încearcă acum să negocieze înțelegeri cu statele individuale ale UE pentru a garanta drepturile cetățenilor în cazul în care Marea Britanie va fi retrogradată la statutul de "țară terță".

"Într-un scenariu" fără înțelegere ", cetățenii britanici rezidenți în UE, SEE [Spațiul Economic European] și Elveția se pot confrunta cu limitări în ceea ce privește accesul la serviciile de asistență medicală", conform Ghidului Operațional UE pentru Ieșire.