126 de proiecte au fost selectate de guvernul britanic pentru a fi finanțate cu câte 100 000 de lire în încercarea de a reduce efectele singurătății. Premierul britanic Theresa may susține că singurătatea este ,,incredibil de nocivă pentru umanitate” și a lansat strategia națională anti-singurătate în luna octombrie a acestui an, informează The Guardian.

singuratate..Foto: USER UPLOADED

Proiectul are ca grup țintă grupuri foarte diverse, de la femeile pakistaneze izolate de societate din Bradford, la tinerii din comunitatea LGBTQ+ din Bristol și bătrânii din Cornwall.

Guvernul consideră că impactul singurătății asupra sănătății este la comparabil cu impactul obezității sau fumatului. Singurătatea este asociată cu creșterea riscului de fumat, bori cardio-vasculare, infarct, dar și predispoziție la depresie, stimă de sine scăzută, insomnii și Alzheimer.

Mims Davies, ministra pentru singurătate, spune: ,,Sunt determinată să încurajez conversații deschise despre acest subiect sensibil pentru a reduce stigmatul public (legat de acest subiect) și pentru a delimita un spațiu în care toată lumea este mai bine conectată”.

Un studiu condus de New Economic Foundation estimează că singurătatea impune costuri anuale de peste 2.5 miliarde de lire asupra sectorului privat din cauza absenteismului de la locul de muncă sau a pierderii productivității.