Autoritățile israeliene au emis un decret care exclude Ministerul Sănătății din Palestina de la importul de vaccinuri începând cu 2019, a declarat subsecretarul Ministerului Sănătății, Asaad Ramlawi, potrivit International Middle East Media Center.

VaccinareFoto: Agerpres

Într-un interviu acordat postului de radio Voice of Palestine, Dr. Ramlawi a spus că decretul israelian pune în pericol furnizarea de vaccinuri. Ministerul Sănătății are resurse pentru două luni de furnizare a vaccinurilor, după care va exista o problemă serioasă dacă situația nu este rezolvată.

Autoritățile palestiniene sunt în contact cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), pentru găsirea de soliții la această problemă.

Potrivit UNICEF, guvernul israelian va aplica legi care există încă din 1986. Ramlawi a condamnat decizia, subliniind că, după preluarea mandatului de către Autoritatea Națională Palestiniană (PNA) în 1994, nu au existat probleme cu aprovizionarea cu vaccinuri, și că multe lucruri s-au schimbat de la intrarea în vigoare a acestor legi, acum 32 de ani.

Ramlawi a spus că Ministerul Sănătății, împreună cu OMS și UNICEF, depun eforturi pentru anularea acestei decizii. Aceștia sunt în contact cu alte câteva națiuni și solicită ca acestea să facă presiuni asupra Israelului pentru a permite importul de vaccinuri în Palestina.