Preşedintele Turkmenistanului, acuzat de apărători ai drepturilor omului că se află la conducerea unuia dintre cele mai represive regimuri politice din lume, a compus şi interpretat la televiziune un cântec de Anul Nou, invitându-şi concetăţenii să "cânte melodia dragostei", informează Agerpres, citând AFP.

Presedintele TurkmenistanuluiFoto: Hotnews

Clipul, a cărui estetică aminteşte de Eurovision, îl arată pe Gurbangulî Berdâmuhamedov aşezat în faţa unui pian alb, acompaniat de nepotul său de 14 ani la sintetizator. Clipul video a fost difuzat la televiziunea de stat şi postat online.

"Cu această superbă melodie şi versuri sincere, cântecul pătrunde adânc în sufletul auditoriului şi lasă o impresie puternică", a comentat sâmbătă un prezentator al postului Turkmen Owazy.

Cântecul, intitulat "Visul", a fost înregistrat în engleză, turkmenă şi germană. El face referire la "cercul vieţii" şi invită oamenii să-şi "lase inimile să cânte melodia iubirii".

Preşedintele turkmen, îmbrăcat în costum maro, surâde în faţa camerelor de filmat, în timp ce pe un ecran în spatele lui sunt difuzate imagini cu fulgi de nea.

Familia Berdâmuhamedov apare rar la televiziunea de stat, însă nepotul preferat, Kerimgulî, fiul fiicei preşedintelui, face o excepţie notabilă.

Mass-media din Turkmenistan l-a arătat deja în trecut cântând cântece împreună cu bunicul său şi câştigând prestigioase competiţii ecvestre.

Turkmenistanul, ţară cu 5 milioane de locuitori bogată în hidrocarburi, este condusă de Berdîmuhamedov după moartea predecesorului său Saparmurat Niazov, în 2006. Gurbangulî Berdîmuhamedov şi-a dezvoltat propriul cult al personalităţii şi beneficiază, la fel ca Niazov, de o statuie în aur cu efigia lui în capitala turkmenă Aşhabat.