Două dintre membrii formației rusești Pussy Riot nu au primit azil în Suedia, ceea ce înseamnă că acum se confruntă cu posibilitatea deportării în țara de origine., relatează NBC News.

Activisti Pussy RiotFoto: YouTube

Alexey Knedlyakovsky și Lusine Djanyan au părăsit Rusia anul trecut, deoarece au fost vizați de mai multe amenințări făcute de serviciile de securitate ale țării pentru faptul că sunt critici proeminenți ai președintelui Vladimir Putin.

La începutul acestui an, NBC News a călătorit în orașul îndepărtat unde cuplul și fiul lor trăiesc așteptând o decizie privind cererea lor de azil. De atunci, cei doi au mai făcut un copil.

Săptămâna aceasta, cei doi au aflat că cererea lor de a rămâne în Suedia a fost refuzată.

"Nu credem, suntem siguri: vom face închisoare", a spus Knedlyakovski despre posibilitatea de a fi trimis înapoi în Rusia. "Acesta este un semnal pentru toți activiștii politici din Rusia că nimeni nu îi va apăra dacă se întâmplă ceva".

Pussy Riot este un colectiv artistic care a câștigat o notorietate mondială pentru protestele sale punk-rock împotriva lui Putin, președintele Rusiei, dar și pentru drepturile comunității LGBT.

Cuplul a participat la demonstrația grupului la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 din orașul rusesc Sochi.

Cei doi au fost biciuiți de membrii unei miliții ultranaționaliste ruse, cunoscute sub numele de cazaci.