Dezbaterea asupra modului în care ar trebui gestionată problema solicitanţilor de azil îi preocupă în continuare pe germani, guvernul landului Saxonia-Anhalt pledând pentru necesitatea de a exercita mai multă presiune asupra ţărilor de origine ale migranţilor, informează sâmbătă dpa, citat de Agerpres.

Caravana cu migrantiFoto: Captura YouTube

"În prezent, problema Germaniei nu o constituie numărul ridicat de migranţi nou-sosiţi, ci numărul limitat de repatrieri", a declarat ministrul de interne al landului german Saxonia-Anhalt, Holger Stahlknecht, membru al Uniunii Creştin-Democrate condusă de cancelarul federal Angela Merkel.

Majoritatea solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost respinse de statul german nu au fost încă repatriaţi de autorităţile germane spre ţările lor de origine, pentru că aceste ţări nu cooperează cu Berlinul, a declarat Holger Stahlknecht pentru dpa.

Anul acesta au fost repatriaţi din Germania, până la sfârşitul lui octombrie, 20.122 de migranţi, cu 103 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifrele arată acelaşi trend ascendent şi pentru landul Saxonia-Anhalt, cu 680 de repatriaţi până la mijlocul lui decembrie, cu 30 mai mulţi decât anul trecut.

Potrivit lui Holger Stahlknecht, circa 70% dintre aceştia provin din ţări de origine necooperante.