Liderul opoziției britanice, Jeremy Corbyn, susține că ar continua demersurile pentru Brexit, dar ar căuta să renegocieze termenii despărțirii de Uniunea Europeană în cazul în care ar câștiga alegeri anticipate în cursul anului viitor, a declarat acesta în cursul zilei de azi. Mesajul lui Corbyn i-a surprins pe susținătorii partidului care își doresc un al doilea referendum, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La fel ca restul Marii Britanii, Partidul Laburist condus de Corbyn este profund divizat pe tema Brexitului. În vreme ce unii parlamentari solicită organizarea unui al doilea referendum prin care populația să fie consultată pe această temă, alții reprezintă domenii care susțin ieșirea Marii Britanii din UE și sunt aliniați cu aceste dorințe care sunt susținute de diverse sectoare private.

Corbyn, un socialist care nu a arătat foarte multă susținere pentru UE de-a lungul vremii, a fost reticent în susținerea unui al doilea referendum (numit și Votul Poporului). Cu toate acestea, cu mai puțin de 100 de zile înainte de Brexit, presiunea politică este execitată tot mai mult în direcția obținerii unei amânări sau pentru organizarea unui al doilea vot.

,,Va trebui să ne întoarcem la masa negocierilor și să vedem dacă evenimentele sunt bine planificate”, a spus Corbyn pentru The Guardian.

Întrebat care este poziția partidului Laburist în raport cu un posibil nou referendum, Corbyn a declarat că ,,aceasta este o problemă care rămâne la latitudinea partidului, însă propunerea mea este să mergem înainte.”

Următoarele alegeri sunt programate pentru 2022, însă există posibilitatea organizării unor alegeri anticipate în cazul în care Theresa May nu va reuși să-și treacă programul de lucru de Parlament.