Aeroportul Gatwick din Londra a fost redeschis vineri, după ce un sabotor misterios a produs 36 de ore de haos pentru peste 100.000 de călători folosind drone, relatează Reuters.

GatwickFoto: Captura YouTube

Poliția din Sussex a făcut vineri seară două arestări legate de aceste incidente și a cerut publicului și pasagerilor din jurul aeroportului să rămână vigilenți.

După ceamaimare perturbare a zborurilor de la norii de cenușă vulcanică islandeză din 2010 pânăastăzi, s-a anunțat că în jur de 700 de avioane vor decola vineri, deși ar exista întârzieri și anulări.

Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport dinMarea Britanie, a fost închis pentru scurt timp vineri pentru a investiga o nouă apariție a dronelor.

"Zborurile au fost reluate", a spus un purtător de cuvânt. "Echipamentele militare pe care le avem instalate ne-au asigurat încredereanecesară pentru a ne redeschide aeroportul".

Marea Britanie a implementat o tehnologie militară neidentificată pentru a proteja aeroportul împotriva a ceea ce ministrul transporturilor Chris Grayling a spus că se consideră a fimaimulte drone. "Acest incident este fără precedent oriunde în lume", a spus el.

Motivația operatorului sau a operatorilor dronelor este neclară. Poliția a spus că nu există nimic care să sugereze că blocarea unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi dinEuropa a fost un atac terorist.

Coșmarul dronelor de pe Gatwick este considerat cel mai perturbator de pe un aeroport major și indică o nouă vulnerabilitate carevafi examinată de forțele de securitate și operatorii aeroporturilor din întreaga lume.