Autoritățile marocane au anunțat vineri că au arestați alți nouă suspecți în legătură cu cazul uciderii a două turiste din regiunea scandinavă, care au fost ucise de presupuși teroriști în apropie de masivul Toubkal din Munții Atlas, informează agenția de știri Dpa, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biroul Central de Investigații Judiciare de la Rabat a transmis că cei nouă suspecți au fost arestați din diverse localități din Maroc.

În urma perchezițiilor au fost confiscate mai multe dispozitive electronice, dar și o armă de vânătoare deținută ilegală și "materiale suspecte care pot fi folosite pentru a fabrica explozibili".

Autoritățile marocane au anunțat că un suspect a fost arestat marți la Marrakech, acesta fiind membru al unui grup terorist. Autoritățile daneze au comunicat joi că rețeaua teroristă Stat Islamic ar putea fi responsabilă de aceste crime.

Alți trei suspecți urmăriți de poliție au fost, de asemenea, arestați la Marrakech, a anunţat ulterior Biroul Central de Investigații Judiciare.

Trupurile neînsuflețite a două turiste, una de 28 de ani din Norvegia, alta de 24 de ani din Danemarca, au fost descoperite luni într-o zonă izolată din Munții Atlas din Maroc, ambele prezentând leziuni provocate de cuțit la nivelul gâtului. Cele două au fost găsite pe traseul spre Muntele Toubkal, cel mai înalt vârf montan din Africa de Nord.

Cele două erau studente la Universitatea Sud-Est Norvegia și studiau ecofilosofie și cultură.

Uciderea celor două turiste a șocat Marocul, o destinație turistică populară unde atacurile asupra străinilor sunt extrem de rare.