Papa Francisc le-a transmis reprezentanților clerului implicați în scandaluri sexuale să se predea autorităților și să se "pregătească pentru judecata divină", în cea mai impresionantă declarație pe care a dat-o despre criza privind abuzul sexual care a răsunat biserica romano-catolică, scrie CNN.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

În discursul său anual adresat Vaticanului, Papa a mulțumit și presei pentru expunerea crizei privind abuzul sexual și a încurajat supraviețuitorii să vorbească.

"Eu însumi aș dori să mulțumesc cu sinceritate acelor profesioniști din domeniul mass-media care au fost cinstiți și obiectivi și au căutat să demaște acești prădători și să facă auzite vocile victimelor", a spus Papa.

"Biserica cere oamenilor să nu fie tăcuți deoarece problema cea mai mare în această situație este ascunderea adevărului", a spus el.

Papa Francisc simte o presiune tot mai mare de a acționa în mod decisiv asupra crizei privind abuzurile sexuale ale clerului romano-catolic, după ce de mai bine de un an de continuă dezvăluirile.

În august, a fost lansat raportul juridic de la Pennsylvania care detaliază poveștile îngrozitoare ale aproximativ 300 de preoți care au fost acuzați că au abuzat sexual mai mult de 1.000 de copii din 1947.