Inspirați de mișcarea franceză a vestelor galbene care a durat câteva săptămâni, oamenii din Taiwan au ieșit în stradă să protesteze împotriva sistemului fiscal.

protest TaiwanFoto: Colaj foto

Susținătorii Ligii pentru Reformele Fiscale și Juridice din Taiwan, îmbrăcați cu veste galbene, au început protestul în fața biroului prezidențial din Taipei.

Purtătorul de cuvânt al ligii a declarat pentru CNN că marșul a avut drept scop determinarea guvernului taiwanez să facă sistemul fiscal mai transparent.

Grupul a protestat, de asemenea, în fața Ministerului Finanțelor, pentru ceea ce consideră o politică inechitabilă de percepere a impozitelor și pentru întârzierea punerii în aplicare a regimului de scutire de taxe.

Liga pentru Reformele Fiscale și Juridice din Taiwan a fost înființată în 2016 și de atunci au existat o serie de proteste împotriva guvernului dar aceasta a fost prima dată când au purtat veste galbene.

"Am fost atinși de mișcarea franceză și am decis să mergem pe străzi cu veste de culoare galbenă", a declarat purtătorul de cuvânt. "Sperăm că Tsai Ing-wen (n.r. președintele taiwanez) va asculta nemulțumirile oamenilor și va acorda concesii la fel ca și Emmanuel Macron".

El a mai declarat că impozitarea "nedreaptă" a împiedicat întreprinderile străine să investească pe insulă. Următorul protest al ligii se va desfășura sâmbătă.