Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că premierul britanic Theresa May nu are de ales decât să ducă la capăt procesul de Brexit și ar trebui să evite un al doilea referendum pe această temă pentru că ar risca să submineze încrederea în democrația britanică, relatează The Daily Express, citat de Mediafax.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Comentariile lui Putin pe această temă ar putea cauza iritare în rândul unora din politicienii britanici care au sugerat că Rusia ar fi intervenit în referendumul din 2016 pe tema Brexit, cu scopul slăbirii Uniunii Europene și a lumii occidentale.

Rusia neagă vehement aceste acuzații și susține că preferă o Uniune Europeană puternică.

"În ceea ce privește Brexit (...) înțeleg poziția prim-ministrului (britanic) care se luptă pentru Brexit (...) La urma urmei a avut loc un referendum. Ce altceva poate face? Trebuie să pună în aplicare voința poporului, exprimată în timpul referendumului", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Este asta democrație sau ce? Ce vor spune criticii acestui proces dacă și când vor scuipa pe Brexit și convoacă mai multe referendumuri până când cineva nu este nefericit. Pentru ce ar fi atunci un referendum?", a adăugat Vladimir Putin.