​Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a adoptat, joi seara, o măsură prin care încearcă să prevină finanțarea guvernului cu 5 miliarde de dolari pentru construcția zidului de la frontiera cu Mexicului, așa cum a solicitat în repetate rânduri președintele Donald Trump. Presa vehiculează că acest proiect de lege va fi respins în Senat și că proiectul de lege nu va fi eficient în combaterea inițiativei finanțării construcției zidului, relatează NBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Votul de joi seara de 217 la 185, face ca Parlamentul să fie în contradicție cu Senatul care, în noaptea de miercuri, a adoptat un proiect de buget care nu include banii pentru zidul de frontieră.

Senatul va trebui acum să ia în considerare versiunea bugetului prezentată de Cameră înainte de miezul nopții de vineri pentru a evita un blocaj guvernamental, iar liderul majoritar Mitch McConnell le-a semnalat membrilor să fie pregătiți pentru un posibil vot vineri la prânz.

Cu toate acestea, democrații vor bloca măsura în Senat. Cu 60 de voturi necesare pentru avansarea unui proiect de lege în faza finală, senatorii republicani au nevoie de voturile democraților pentru a depăși acest prag.