Când citim această ştire nu ar trebui să ne mirăm prea mult. Pentru că, dacă totul se află în sfera de influenţă a preşedintelui Trump, atunci ar trebui ca Statele Unite nici să nu se afle în Siria. Dacă veţi căuta prin arhive, veţi găsi mesaje cu un astfel de conţinut: "Ce treabă are America în Siria?" , scrie Sabah, citat de Rador.

Razboi in SiriaFoto: Institutul European de Relatii Internationale

Se retrag?

Oficiali din SUA au declarat pentru agenţia britanică Reuters că "Washingtonul se gândeşte să-şi retragă trupele din Siria". Cotidianul The Wall Street Journal a scris: "Printr-o decizie subită, SUA se pregătesc să-şi retragă trupele din nordul Siriei".

Conform WSJ, oficialii americani au informat organizaţia teroristă PKK/YPG în legătură cu planul de retragere. Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, anunţase că în 30 de zile, organizaţia teroristă ISIS va fi anihilată.

Trump şi Siria

Când citim această ştire nu ar trebui să ne mirăm prea mult. Pentru că, dacă totul se află în sfera de influenţă a preşedintelui Trump, atunci ar trebui ca Statele Unite nici să nu se afle în Siria. Dacă veţi căuta prin arhive, veţi găsi mesaje cu un astfel de conţinut: "Ce treabă are America în Siria?"

Nu se ştie cine erau

Imediat ce Trump a fost ales preşedinte, la 12 noiembrie 2016, a acordat primul interviu WSJ şi a declarat: "Îi sprijinim, dar nu ştim cine sunt ei." În primul interviu după ce a fost ales preşedinte, Trump a transmis semnalul că s-ar putea îndepărta de la politicile administraţiei Obama în privinţa Siriei.

"Gândesc altfel decât mulţi", a spus Trump şi a subliniat că Statele Unite ar trebui să se concentreze în această regiune pe lupta împotriva ISIS. În acest punct, a precizat că se va ajunge la o colaborare între Rusia şi Siria.

Ar putea fi adevărat

În timpul scurs de la acest prim interviu şi până în prezent, Trump a aflat că opoziţia cu care au colaborat în Siria sunt teroriştii PKK/PYD. Preşedintele Erdoğan l-a avertizat şi informat pe preşedintele Trump de nenumărate ori în această privinţă.

Dacă în cele din urmă SUA au ajuns pe linia trasată de Trump şi Pentagonul va accepta că Trump ete patronul, ştirea transmisă de Reuters ar putea fi adevărată. Şi astfel, va fi eliminată posibilitatea unei confruntări directe între Turcia şi SUA în estul Eufratului.