Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va susține joi conferința anuală de presă, foarte așteptată în contextul relațiilor tensionate cu Occidentul, după anunțul intenției Statelor Unite de a se retrage dintr-un tratat nuclear strategic și confruntarea maritimă dintre Moscova și Kiev, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

-----------------------

13:25 Intenția lui Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria este "corectă", spune Vladimir Putin.

"Faptul că Statele Unite au decis să-și retragă trupele este corect", a spus el, citat de AFP.

11:50 Vladimir Putin: Amenințarea unui război nuclear nu ar trebui subestimată (Reuters)

"Dacă, Doamne ferește, s-ar întâmpla așa ceva, ar duce la sfârșitul întregii civilizații și poate chiar al planetei ... Sunt întrebări serioase și e o adevărată rușine că există tendința de a subestima”, a spus Putin, întrebat despre riscul unui război nuclear.

Peste 1.700 de ziariști din toate regiunile rusești, ale Asiei, Europei și Americii au fost acreditați pentru "Marea conferință de presă" tradițională. Este vorba de a 14-a astfel de conferință pentru Putin, la putere din 2000.

Miercuri, cu 24 de înainte de conferința de presă, televiziunea Rossia 24 a difuzat în detaliu numeroase reportaje legate de pregătirea acestui eveniment care va avea loc la Centrul internațional de comerț din Moscova și va fi tradusă în engleză, franceză și germană.

Dacă începutul conferinței este fixat la ora 09,00 GMT, ora de final nu este cunoscută, așa cum se întâmplă în fiecare an.

Prima conferință de presă în acest format nu a durat decât o oră și 35 de minute, dar în 2008 Vladimir Putin a răspuns non-stop la întrebările în direct timp de patru ore și 40 de minute.

Din 2004, conferința nu a durat niciodată mai puțin de trei ore.