Un tribunal din Tokyo a anunțat joi că a decis să nu extindă reținerea fostului șef al Nissan Motor, Carlos Ghosn, ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi eliberat curând, transmite Reuters.

Carlos GhosnFoto: Renault

Curtea Districtuală Tokyo a hotărât și să nu extindă perioada de detenție pentru Greg Kelly, un fost director din cadrul Nissan ce a fost arestat împreună cu Ghosn pe 19 noiembrie.

Carlos Ghosn a fost pus sub acuzare pentru că ar fi declarat venituri mai mici decât cele reale timp de cinci ani, după 2010. El a fost rearestat pe 10 decembrie pentru acuzații similare, dar pentru ultimii cinci ani. Perioada de arest pentru a doua acuzație a expirat joi.

Judecătorii erau așteptați să extindă arestul celor doi, în condițiile în care eliberarea pe cauțiune a suspecților care insistă că sunt nevinovați este rar întâlnită în Japonia.

Televiziunea publică NHK a transmis că Ghosn ar putea fi eliberat joi sau vineri, dacă eventualul apel al procurorilor va fi respins de instanță și i se va acorda eliberarea pe cauțiune.