Ministrul de interne francez Christophe Castaner şi principalele trei sindicate ale poliţiştilor au încheiat miercuri un acord de majorare salarială după o zi de protest în rândul forţelor de ordine, au anunţat joi organizaţiile, citate de AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tocmai am semnat un acord cu ministrul de interne, un acord care se referă la majorarea salariilor gradaţilor şi a gardienilor pentru menţinerea liniştii publice şi la lansarea ulterioară a unui protocol de reorganizare a poliţiei naţionale", a declarat secretarul general al sindicatului Unite-SGP Police, la finalul negocierilor care au fost încheiate miercuri seară.

Potrivit sindicatului, creşterea salariilor va fi graduală începând din ianuarie 2019 şi ar urma să ducă la finalul anului la o majorare medie de 120 de euro net pe lună în cazul gardienilor pentru menţinerea liniştii publice şi de până la 150 de euro pentru gradaţii cei mai importanţi.

Acest acord intervine la finalul unei zile de protest a poliţiştilor care au recurs la acţiuni simbolice în mai multe oraşe pentru a cere mai mulţi bani după mobilizarea în masă împotriva "vestelor galbene".

"Ceea ce voiam era o ameliorare imediată a puterii de cumpărare", a adăugat Lefebvre, precizând şi că milioanele de ore suplimentare încă neplătite vor fi examinate începând din ianuarie.