Doi adolescenți din rândul valului de migranți de la granița Mexicului cu SUA au fost uciși în timp ce se mutau într-un nou adăpost din Tijuana. Poliția a arestat 3 suspecți, scrie CNN.

migranti suaFoto: Captura BBC

Cei doi băieți, în vârstă de aproximativ 16-17 ani, care locuiau într-un adăpost pentru tinerii migranți, se îndreptau spre alt adăpost sâmbătă când au fost uciși într-o încercare aparentă de tâlhărie. Poliția continuă să investigheze cazul.

"Corpurile lor au fost găsite pe o alee din apropierea centrului orașului. Din primele constatări se pare că au fost înjunghiați și ștrangulați. Un al treilea băiat care a asistat la asasinat a fost grav rănit în urma atacului, dar a supraviețuit. A reușit să scape, dar rămâne în pericol", au declarat oficialii statului Honduras.

Alden Rivera, ambasadorul din Honduras în Mexic, a declarat că băieții au fost uciși în mod brutal. "Împrejurările în care a avut loc uciderea celor doi tineri sunt într-adevăr teribile. Suntem uimiți de tot ce sa întâmplat."

Nu este clar cât timp au stat tinerii în Tijuana și dacă au intenționat sau au cerut azil la granița SUA-Mexic. Honduras va asigura transportul corpurilor celor doi copii înapoi în țara lor de origine.

Luna trecută, sute de migranți din America Centrală au început să sosească în Tijuana, sperând să primească azil în Statele Unite.Salveaza o versiune in lucru