Statul Islamic a executat, în ultimele două luni, aproape 700 de prizonieri în estul Siriei, potrivit Observatorului SIrian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters.

Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Prizonierii uciși erau dintre cei aproximativ 1.350 de civili și luptători pe care jihadiștii îi țin prizonieri în teritoriul controlat în Siria aproape de granița cu Irakul. Statul Islamic controlează o fâșie tot mai mică de pământ la est de râul Eufrat, în jurul Hajin, oraș în care au reușit să intre, luna aceasta, forțele locale sprijinite de Statele Unite.

Este vorba de Forțele Democrate Siriene (SDF), conduse de miliția kurdă YPG, care se bate acolo cu Statul Islamic de mai multe luni, cu ajutorul aviației și forțelor speciale americane.

Comandantul SDF, Mazloum Kobani, a declarat Reuters săptămâna trecută, că cel puțin 5.000 de jihadiși sunt în acea enclavă, inclusiv mulți străini, care par pregătiți să lupte până la moarte.

Califatul auto-proclamat al Statului Islamic s-a prăbușit după diferite ofensive contra sa în Irak și Siria, dar luptători juhadiști încă mai activează și organizează atacuri în izolatele zone de la graniță.