​​Un amfibian orb nou descoperit urmează să fie denumit oficial Dermophis donaldtrumpi, ca recunoaștere a atitudinii de negare a președintelui american privind schimbările climatice, relatează The Guardian.

Dermophis donaldtrumpiFoto: Captura YouTube

Numele a fost ales de șeful companiei EnviroBuild, o firmă de materiale pentru construcții durabile, care a plătit 25.000 de dolari (19.800 de lire sterline) la o licitație pentru dreptul de a alege un nume pentru amfibian.

Micuța creatură fără picioare a fost găsită în Panama, iar Aidan Bell de la EnviroBuild a spus că abilitatea lui de a-și îngropa capul în pământ corespunde abordării lui Donald Trump cu privire la încălzirea globală.

Părul distinctiv al lui Trump a dus deja la comparații cu o omidă otrăvitoare cu păr și cu un fazan aurit, în timp ce o molie cu coroană galbenă a fost numită Neopalpa donaldtrumpi în 2017.

Schimbările climatice afectează deja viețile americanilor, de la incendii la inundații, iar situația se va înrăutăți, potrivit unui raport al guvernului american publicat în noiembrie. Răspunsul lui Trump la raportul a fost: ,,Nu cred."