Peste 50 de de polițiști din statul brazilian Sao Paulo au fost arestați marți, fiind acuzați că ar fi acceptat mită de la traficanți de droguri pentru a le permite acestora să vândă droguri, au anunțat autoritățile, potrivit Mediafax care citează New York Times.

Captura de droguriFoto: Captura YouTube

Arestările au fost realizate în urma unei anchete la care au participat membri ai diviziei de investigații interne din cadrul Poliției Statului Sao Paulo și procurorii care se ocupă cu combaterea organizației mafiote Primeiro Comando da Capital (PCC), despre care se crede că este cel mai puternic cartel de droguri din Brazilia.

În după-amiază zilei de marți au fost arestați 53 de membri ai Batalionului 22 din cadrul Poliției Statului Sao Paulo, adică aproape o zecime din efectivul acestei unități, potrivit procurorilor, care au precizat că, de asemenea, au fost arestați și trei presupuși membri ai PCC.

Președintele-ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, a promis în timpul campaniei prezidențiale că va lua măsuri dure pentru a combate traficul de droguri și a îndemnat public forțele de ordine să asasineze presupușii traficanți de droguri.

Operațiunea de marți, care s-a desfășurat în unul din cele mai sigure state federale din Brazilia, evidențiază complexitatea situației cu care se confruntă autoritățile, în condițiile în care forțele de ordine, plătite prost și pregătite deficitar, acceptă în mod frecvent mită de la interlopi.