Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York, care a susţinut că actualul lider de la Casa Albă a folosit necorespunzător fundaţia în campania prezidenţială din 2016, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorul general al statului New York, democrata Barbara Underwood, a precizat că fundaţia, despre care justiţia new-yorkeză afirmă că a fost utilizată de miliardarul republican pentru finanţarea cheltuielilor personale, a semnat un acord prin care acceptă ''să se dizolve sub supraveghere judiciară''.

Justiţia mai solicită ca Fundaţia Trump să restituie milioane de dolari care ar fi fost cheltuiți neadecvat, precum şi interdicţia ca Donald Trump şi cei trei copii ai săi să conducă organizaţii umanitare.

Barbara Underwood a spus că activele Fundaţiei Trump vor fi distribuite unor organizaţii umanitare care vor fi verificate de biroul procurorului general al statului New York. Înţelegerea trebuie să fie aprobată în prealabil de un judecător de stat.