Coaliția de guvernare din Italia a convenit asupra unor rectificări bugetare menite să evite impunerea unor sancțiuni disciplinare de către Bruxelles, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Ligii, partidul condus de Salvini, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia Europeană a respins bugetul italian în octombrie, estimând că nu va reduce datoria imensă a țării și catalogând bugetul drept o încălcare flagrantă a normelor fiscale ale UE. Roma a prezentat săptămâna trecută planul revizuit, care presupune un deficit mai mic.

Dar o înțelegere finală cu Bruxelles nu fusese încă atinsă, iar guvernul s-a întâlnit duminică seara pentru a discuta despre o soluție de compromis.

"Am convenit asupra unui acord care presupune reduceri fiscale suplimentare care probabil vor fi apreciate de UE", a declarat liderul partidului din Liga lui Matteo Salvini după întâlnire, a informat agenția de știri Ansa.

Timpul rămas până la finalizarea legii bugetului din 2019 se scurge rapid, deoarece aceasta trebuie adoptată până la sfârșitul anului. Summitul guvernului s-a încheiat după mai mult de patru ore și au fost oferite doar câteva detalii.

"Există un acord total între Conte, Salvini și Di Maio cu privire la numărul și conținutul propunerilor trimise la Bruxelles", a spus purtătoarea de cuvânt a lui Salvini într-o declarație, după ce ședința guvernului s-a încheiat.

Purtătoarea de cuvânt a negat zvonurile privind tensiunile din cadrul guvernului și știrea conform căreia Conte ar fi amenințat cu demisia.