Președintele de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat că nu intenționează să prelungească legea marțială, în afara cazului în care Ucraina este vizată de o agresiune pe scară largă lansată de Rusia, informează site-ul postului Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În afara cazului unei agresiuni pe scară largă, o intervenție a forțelor militare ruse pe teritoriul ucrainean dincolo de linia de conflict (cu rebelii pro-ruși) și frontiera administrativă a Crimeei, legea marțială nu va fi prelungită", a declarat Poroşenko, duminică.

Luna trecută, Kievul a impus legea marțială în zece regiuni ucrainene, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce forțele navale ruse au sechestrat trei nave militare ucrainene în zona strâmtorii Kerci, care desparte Marea Azov de Marea Neagră.

Măsura ar urma să expire pe date de 26 decembrie Rusia l-a acuzat pe Poroşenko că a provocat acest incident în încercarea de a câștiga popularitate înainte de scrutinul prezidențial ce ar urma să aibă loc în luna martie. Poroşenko încă nu a confirmat oficial că va candida.

Liderul de la Kiev a anunțat că agenția ucraineană de contrainformații va cerceta toți angajații de stat din Ucraina care au rude cu cetățenie rusă.