Fiul premierului israelian Benjamin Netanyahu a anunțat pe Twitter că Facebook a blocat contul său timp de 24 de ore din cauza postărilor anti-musulmane pe care le-a publicat după atacurile anti-israeliene, relatează AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

"Știți unde nu există atentate? ÎnIslanda și Japonia, unde, din întâmplare, nu există musulmani", a scris joi, Yair Netanyahu.

Puținmai târziu, a spus că există doar două soluții pentru a se ajunge la pace "ca toți evreii să plece sauca toți musulmanii să plece", adăugând "prefer varianta a doua".

Doi soldați israelieni și un copil născut prematur și-au găsitmoarteaca urmare a atacurilor palestiniene din Cisiordania, săptămâna trecută.

Mesajele salefiind șterse de Facebook, a mai publicat un text care denunță politică Facebook, care după el permite "mii de postări care solicită distrugerea statului Israel și uciderea evreilor".

Această postare, care a provocat blocarea satimp de 24 de ore, a ajuns pe Twitter printr-o captură de ecran, Yair descriind rețeaua socială drept o "dictatură de gândire".

Yair Netanyahu, în vârstă de 27 de ani, este unadintre principalele ținte ale detractorilor lui Benjamin Netanyahu, indignați de faptul că contribuabilul îi plătește garda de corp, șoferul și stilul de viață în timp ce el nu exercită nicio funcțieoficială.

Recent, el a descris activiștii de stânga în public drept "trădători", lucru care i-a adus o remarcă oficială dinpartea tatălui său care, fără a-l cita, a respins folosirea cuvântului "trădător" pentru a-și descrie adversarii politici.