Sute de oameni și-au părăsit satul din nord-estul Nigeriei, duminică, după un atac al grupului jihadist Boko Haram, care l-a incendiat în totalitate, au declarat martorii pentru AFP.

Boko HaramFoto: Captura YouTube

Luptători ai Boko Haram veniți în mai multe camioane au luat cu asalt satul Maiborti, la cinci kilometri de Maiduguri, deschizând focul la întâmplare și incendiind case.

Un oficial militar, vorbind sub protecția anonimatului, a declarat că soldații susținuți de aviație au fost trimiși în zona și că au reușit după "lupte grele" să-i respingă pe atacatori.

"Ne-am abandonat casele și am fugit la Maiduguri în jurul orei 17:30 (16:30 GMT) când au venit (Boko Haram) și au început să deschidă focul în sat", a declarat pentru AFP Abacha Kaka, un sătean din Maiborti.

"Din păcate, teroriștii au reușit să incendieze satul, care a ars complet", a spus șeful unei miliții locale, Babakura Kolo.

În ultimele luni, grupul jihadist a sporit atacurile împotriva țintelor militare din nord-est, provocând pierderi grele armatei nigeriene.

Din iulie, AFP a înregistrat mai mult de 20 de atacuri împotriva bazelor militare. În Nigeria, insurgența islamică a făcut mai mult de 27.000 de victime din 2009 și aproximativ două milioane de persoane sunt încă refugiate.