Arabia Saudită a respins luni "poziția exprimată recent de Senatul Statelor Unite", declarând că uciderea lui Jamal Khashoggi este o crimă care nu reflectă politica regatului, se arată într-o declarație a ministerului de externe saudit conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Regatul Arabiei Saudite respinge poziția exprimată recent de Senatul Statelor Unite, caresebaza pe presupuneri și afirmații nefondate și conținea interferențe flagrante în afacerile interne ale Regatului, subminând rolul regional și internațional al Regatului", se afirma îndeclarație.

"Regatul a afirmat anterior că uciderea cetățeanului saudit Jamal Khashoggi este o crimă deplorabilă care nu reflectă politica Regatului și instituțiilor sale și își reafirmă respingerea oricărei încercări de a scoate cazul dincalea justiției din Regat".

Senatul american a emis o dublă mustrare președintelui Donald Trump legat de Arabia Saudită săptămâna trecută, votând să pună capăt sprijinului militar american pentru războiul din Yemen și să deavina pe prințul moștenitor saudit pentru uciderea jurnalistului Khashoggi.

"Regatul speră că nu este atras în dezbateri politice interne în Statele Unite ale Americii, pentru a evita orice ramificații asupra legăturilor dintre cele două țări care ar putea avea un impact negativ semnificativ asupra acestei relații strategice importante" continuădeclarația ministerului de externe saudit.