Între 200 şi 300 de migranţi, solicitanţi de azil sau persoane fără documente de şedere, au încercat duminică seară, la Paris, să pătrundă în incinta Comediei Franceze pentru a-l reţine pe administratorul teatrului în scopul soluţionării situaţiei lor, relatează AFP citat de Agerpres.

Imigranti in Marea MediteranaFoto: Captura YouTube

În jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), un mic grup de migranţi a încercat să pătrundă în incinta Comediei Franceze, în centrul capitalei, fiind respinşi într-o primă fază de agenţii de pază.

Peste 200 de alţi migranţi, originari în majoritate din Africa subsahariană, li s-au alăturat apoi şi au încercat din nou să forţeze intrarea în celebra instituţie culturală, unde se juca Lucrezia Borgia de Victor Hugo, reprezentaţie pe care doreau să o întrerupă.

Ajunse foarte rapid la faţa locului, forţele de ordine au lansat o grenadă lacrimogenă şi migranţii s-au aşezat, fiind încercuiţi în calm de forţele de ordine.

Acţiunea a fost organizată la iniţiativa a două organizaţii de ajutorare a migranţilor.

Scopul iniţial a fost reţinerea administratorului Comediei Franceze, Eric Ruf, pentru ca acesta să le obţină o întâlnire cu ministrul de interne Christophe Castaner, cu care să discute despre reglementarea situaţiei lor.

"Nu pe omul de teatru am venit să-l căutăm, ci pe administratorul general numit direct de aceia care dau ordinul să fim vânaţi", se putea citi într-un pliant distribuit la faţa locului.

"M-am săturat. Am venit aici pentru legalizarea şederii", a declarat pentru AFP Abdoulaye, un bucătar malian fără documente de 35 de ani, care lucrează în Franţa din 2011.

"Mi-aş dori documente, un loc unde să dorm şi un venit", a spus la rândul său Abdallah, un sudanez de 32 de ani, venit în Franţa în urmă cu doi ani şi care doarme "pe stradă, sub un pod".