O persoană rănită în atacul armat din zona unui târg de Crăciun din Strasbourg a murit duminică, astfel că bilanţul victimelor a ajuns la cinci morţi, anunţă autorităţile franceze citate de site-ul agenției Dpa, conform Mediafax.

Atac armat la StrasbourgFoto: Captura YouTube

Victima decedată duminică era din Polonia, a transmis Procuratura de la Paris. Nu este clar este vorba în acest caz de persoana care în urma atacului a fost declarată în moarte cerebrală.

Islamistul Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, presupusul autor al atacului armat a fost împuşcat mortal de poliţie joi seară, în cursul unei operaţiuni desfăşurate în zona Lazaret din Strasbourg.

Tot duminică, autoritățile i-au eliberat pe cei patru membri ai familiei presupusului atacator, poliția neavând până în acest moment dovezi care să permită arestarea lor, potrivit presei locale. Pe lângă rudele suspectului, poliția a reținut alte trei persoane, dintre care două au fost eliberate între timp.

Unsprezece persoane au fost rănite în atacul armat din Strasbourg, iar câteva dintre acestea sunt în continuare spitalizate.