Un pilot ucrainean a murit, sâmbătă, după ce avionul de luptă pe care îl pilota, un Suhoi Su-27 aparținând forțelor aeriene ucrainene, s-a prăbușit în timpul manevrelor de aterizare. Pilotul efectua un zbor de antrenament, transmite AFP, care citează armata ucraineană. Acesta este cel de-al doilea accident mortal de acest gen în două luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Avionul Su-27 s-a prăbuşit în regiunea Jîtomîr”, în zona de centru-nord a Ucrainei, în timpul manevrelor de aterizare, în jurul orei 13:00 GMT, a informat Statul Major al Forţelor armate ucrainene pe pagina oficială de Facebook.

„Pilotul a murit. Circumstanţele şi cauza producerii acestui eveniment sunt cercetate”, a mai scris armata ucrainiană.

Pe 16 octombrie, un alt avion de tip Su-27 s-a prăbuşit în regiunea învecinată Hmelnîțkîi, în timpul exerciţiilor militare comune Clear Sky 2018, desfășurate împreună cu forţele aeriene din SUA şi alte forţe aeriene ale NATO. Și-au pierdut atunci viaţa ambii piloţi aflaţi la bord, un ucrainean şi un american.

La exercuțiul din octombrie, peste 700 de militari din opt ţări ale NATO au participat la aceste manevre ce au vizat consolidarea cooperării dintre statele membre NATO şi aliaţii săi regionali, inclusiv Ucraina, pe fondul crizei fără precedent dintre Rusia şi Ucraina şi a tensiunilor în creştere cu Occidentul.