​Președintele Donald Trump l-a numit vineri pe directorul bugetar Mick Mulvaney pentru a fi șeful său de personal, finalizând o căutare haotică în care mai mulţi candidaţi s-au retras pe rând din cursa pentru această funcţie, relatează Associated Press, citată de Mediafax.

Donald TrumpFoto: Flikr

"Mick a făcut o treabă extraordinară în timpul Administrației. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu el în această nouă capacitate pe măsură ce continuăm să facem AMERICA MĂREAŢĂ DIN NOU!", a scris Trump pe Twitter.

Trump a adăugat că actualul său șef de cabinet, John Kelly, va rămâne până la sfârșitul anului. "Este un MARE PATRIOT și vreau să îi mulțumesc personal pentru munca sa", a precizat Trump.

Prima alegere a lui Trump, șeful de personal al vicepreședintelui Mike Pence, Nick Ayers, s-a retras weekend-ul trecut și a decis să plece de la Casa Albă. Decizia i-a surprins pe președinte și pe mai mulți membri ai administraţiei, iar Trump a descoperit curând că alții pe care îi avea în vedere nu au fost interesați de acest post.

Nu a fost clar de ce președintele a decis să facă numirea lui Mulvaney temporară. Un oficial al Casei Albe a explicat că nu există limită de timp pentru numire și Mulvaney va îndeplini rolul de șef al personalului pe termen nelimitat, indiferent de titlul de "interimar".

Motivul pentru care Trump l-au numit este că Mulvaney și președintele se înțeleg și președintele îl apreciază personal. În plus, Trump a apreciat cunoștințele fostului congresman despre Capitol Hill și despre instinctul politic pe măsură ce Casa Albă se pregătește pentru o Casă controlată de democrați și pentru campania viitoare pentru a putea fi reales președinte.