Săptămânalul The Weekly Standard, devenit unul dintre puținii critici din mass-media conservatoare ai lui Donald Trump, se va închide vineri, a anunțat editorul său, Clarity Media Group, care justifică această decizie printr-o încetinire a vânzărilor, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Revista, care va publica ultima ediție luni, a fost creată în septembrie 1995 de către doi editorialiști conservatori, Bill Kristol și Fred Barnes, care încă fac parte din redacție.

Țînând o linie editorială neo-conservatoare, săptămânalul a sprijinit pe scară largă politica lui George W. Bush în timpul celor două mandate.

S-a distanțat însă de curând de Donald Trump, devenind o voce relativ disonantă în peisajul mass-mediei conservatoare.

Această abordare i-a adus critici, și ar fi unul dintre motivele declinului său. Vânzările The Weekly Standard au scăzut cu 10% anul trecut, la 72.000 unități, față de mai mult de 100.000 acum cinci ani.

„The Weekly Standard s-a confruntat cu aceleași probleme cu care se confruntă multe reviste și ziare din întreaga țară“, a declarat Ryan McKibben, CEO al Clarity Media, care deține, de asemenea, Washington Examiner, o altă publicație conservatoare mult mai puțin critică față de Donald Trump.