O fetiță de 7 ani din Guatemala a murit la câteva ore după ce a fost luată în custodie de poliția americană la granița cu Mexicul, în statul New Mexico, scrie Washington Post, preluat de AFP.

Caravana cu migrantiFoto: Captura YouTube

Fetița, care traversase ilegal granița în compania tatălui său și a circa altor zece persoane a murit din cauza "deshidratării și a stării de șoc", scrie cotidianul american, care citează serviciile vamale și de protecție a granițelor din SUA.

Ea nu "băuse apă și nici nu mâncase de mai multe zile". Cuprinsă de convulsii la opt ore după ce fusese plasată în detenție, a fost transportată cu elicopterul la spital, unde a murit, potrivit Washington Post.

Donald Trump a făcut din lupta dură împotriva imigrației clandestine unul dintre stindardele președinției sale.

Miliardarul republican a promis să ridice un zid la granița cu Mexicul, unde a trimis recent o mie de soldați americani pentru a stopa "caravanele" cu migranți proveniți din American centrală.

Peste 2.300 de minori au fost separați de familiile lor în perioada 5 mai și 9 iunie în numele "toleranței zero" privind imigrația ilegală aplicată de administrația Trump.

Indignarea stârnită de această măsură a fost atât de mare încât președintele a fost nevoit să facă un pas înapoi, interzicând prin decret separarea sistematică a familiilor.