​Procurorii turci au reținut 219 soldați suspectați că ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gülen acuzat de orchestrarea unei lovituri de stat eșuate în 2016, potrivit agenției de presă Anadolu.

Fethullah GulenFoto: AGERPRES

UPDATE 11.31 Alte 48 de persoane au primit mandate de arestare, fiind vorba, în special, de angajați din industria de apărare, potrivit Anadolu. Investigația ar avea legătură cu comunicații prin telefoane publice.

Polițiștii au făcut mai multe percheziții, în cadrul unei operațiuni vizând presupuși susținători ai predicatorului Fethullah Gulen, de la încercarea de lovitură de stat din iulie 2016.

Joi noapte, anchetatorii au declanșat o operațiune vizând membri ai armatei aflați în serviciul activ, iar 219 soldați au fost reținuți.

Președintele Tayyip Erdogan a anunțat joi că Turcia va începe noi acțiuni în străinătate pentru a identifica sursa de finanțare a susținătorilor clericului Gulen.

Peste 250 de persoane și-au pierdut viața în lovitura de stat eșuată din iulie 2016, iar clericul Fethullah Gulen a negat orice implicare.