Marina Butina, o activistă rusă care are legături cu Asociaţia Armelor de Foc din SUA (NRA) şi cu grupuri politice conservatoare, a pledat vinovată, joi, în Statele Unite, la acuzaţiile că este agent al Rusiei, informează site-ul Politico.com şi agenţia Reuters.

Maria ButinaFoto: YouTube

Maria Butina, absolventă a unei universităţi din Statele Unite, a compărut joi într-o instanţă judiciară din Washington D.C. Ea a recunoscut că a încercat să exercite influenţă în campania electorală prezidenţială şi parlamentară din 2016 şi va colabora cu procurorii.

Procurorii susţin că Maria Butina, aflată în arest preventiv, a colaborat cu un oficial rus şi cu doi cetăţeni americani pentru a se infiltra în Asociaţia Naţională a Armelor de Foc (NRA) - un grup care are legături strânse cu politicieni republicani, inclusiv cu preşedintele Donald Trump. Planul ar fi fost influenţarea politicii Washingtonului în favoarea Rusiei.

Avocatul Robert Driscoll a estimat că Maria Butina ar putea fi condamnată la cel mult şase luni de închisoare. De asemenea, există riscă ca ea să fie deportată în Rusia după eliberare, potrivit Mediafax.