Imaginile cu pisici au „inundat” rețelele de socializare într-o încercare de a proteja informațiile sensibile despre operațiunea poliției din Strasbourg, scrie Euronews.

PisicaFoto: arhiva personala

Fotografiile cu pisici au fost adăugate pe rețeaua de socializare Twitter, utilizatorii folosind hashtag-ul #Neudorf.

Aceasta este suburbia din Strasbourg, în apropierea căreia a fost văzut ultima dată suspectul cu o armă mortală și cuțitul folosit în atentatul de marți.

Utilizatorii Twitter au fost îngrijorați de faptul că rapoartele apărute pe rețeaua de socializare postate sub hashtag-ul #Neudorf ar putea dezvăluii informații sensibilie cu privire la ancheta poliției la care suspecții să aibă acces, aceștia mobilizându-se și postând imaginile cu pisici sub același hastag pentru a face postările cu privire la anchetă cât mai greu de identificat.

Chérif Chekatt, suspectul atentatului de la Strasbourg care a ucis trei persoane și a rănit alte 12, a fost ucis de poliția franceză în urma unei operațiuni care s-a desfășurat în apropiere de Neudorf, Acesta a deschis focul asupra unei patrule, aceștia din urmă răspunzând și împușcând-ul mortal.