Cherif Cheka, suspectul din atacul d ela Strasbourg, ar fi fost ucis în această seară, potrivit unor surse din poliția franceză, citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Le Figaro scrie că uciderea lui Cherif a avut loc în urma unei operațiuni dusă în districtul Meinau, lângă cartierul Neudorf, unde Cherif Chekatt a reușit să scape marți seara, la două zile după atacul sângeros care a lovit centrul orașului. Acesta a fost împușcat într-un schimb de focuri la un depozit aflat pe strada ”Lazaret” nr 74 (foto hartă).

"Cherif Cheka a deschis focul asupra unei echipe de ofițeri de securitate publică care l-au împușcat în schimbul de focuri", a declarat o sursă de poliție pentru AFP.

Suspectul a fost reperat în jurul orei locale 21.00 de o echipă a "brigadei specializate de teren", în timp ce "rătăcea" pe stradă. "Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator", a precizat ministrul de interne francez Christophe Castaner, relatează AFP şi Reuters.

Ministrul de interne a precizat că l-a informat pe preşedintele Republicii, Emmanuel Macron, şi pe prim-ministru, Edouard Philippe, precum şi pe procurorul din Paris, Rémy Heitz, "care se deplasează la faţa locului pentru a confirma identitatea suspectului", potrivit Agerpres.

Locul operatiunii

Locul operatiunii

Foto: Le Figaro

Procurorii francezi suspectează că atacul de marți seara a fost unul de natură teroristă.

Atacul a fost comis la ora locală 19.50 (ora României, 20.50). Autorul atacului a fost împușcat de membrii unei trupe antiterorism, însă a reușit să fugă cu un taxi. Șoferul de taxi a confirmat ulterior că atacatorul era rănit.

Individul a fost implicat în alte două schimburi de focuri cu forțele de securitate.