O "vestă galbenă" a fost ucisă în noaptea de miercuri spre joi după ce a fost lovită de un camion într-un sens giratoriu în apropiere de o ieșire a autostrăzii A7 în zona orașului Avignon (Vaucluse), a anunțat parchetul, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Șoferul camionului a fost reținut. Victima avea 23 de ani", a precizat adjunctul procurorului din Avignon Caroline Armand.

"A priori, șoferul este de naționalitate poloneză", a precizat Armand. Potrivit BFM TV, șoferul a fugit, inițial, dar a fost prins 15 minute mai târziu.

Accidentul a avut loc la puțin timp după miezul nopții, la ieșirea Avignon Sud a A7.

Este vorba de al șaselea deces în marja mișcării "vestelor galbene".

În 17 noiembrie, prima zi de proteste ale "vestelor galbene", o manifestantă a fost ucisă la Pont-de-Beauvoisin (Savoie) după ce a fost lovită de un șofer cuprins de panică în zona unui baraj. Două zile mai târziu, un motociclist de 37 de ani a fost lovit de o camionetă care efectua manevre pentru a evita un baraj al "vestelor galbene" și a murit a doua zi.

În noaptea de 1 spre 2 decembrie, în al treilea week-end de mobilizare, șoferul unei furgonete a murit după ce a intrat într-un camion oprit la un baraj în apropiere de Arles (Bouches-du-Rhône).

A patra victimă a fost o femeie de 80 de ani rănită de o grenadă lacrimogenă la Marsilia, în 1 decembrie. Aceasta a murit a doua zi, după ce a fost operată.

În 10 decembrie, o femeie de 20 de ani a fost ucisă la Chasseneuil-sur-Bonnieure (Charente) după ce mașina sa a intrat într-un camion, un accident provocat probabil de încetinirea traficului în amonte de un baraj al "vestelor galbene".