Ministerul german de Externe a confirmat miercuri pentru DW că jurnalistul german Billy Six a fost arestat în Venezuela. Ministerul a precizat că a oferit serviciile consulare jurnalistului, care este cunoscut pentru contribuțiile sale în ziarul conservator din Berlin, "Junge Freiheit", transmite DW.

Venezuela News and ViewsFoto: Captura de pe blogul lui Daniel Duquenal

,,Apreciem conduita sa jurnalistică și modul în care Bill Six raportează din regiuni aflate în criză din întreaga lume", a declarat redactorul-șef al Junge Freiheit, Dieter Stein, pentru DW. ,,Cu toata puterea noastra, vom sprijini familia sa si ministerul de externe pentru a asigura eliberarea acestuia."

Diplomații germani din Venezuela nu au putut intra în contact cu jurnalistul, potrivit purtătorului de cuvânt al ziarului, Bastian Behrens. Ministerul de Externe a declarat pentru DW că nu ar putea oferi comentarii suplimentare despre cazul lui Six.

Autoritățile venezuelene l-au acuzat pe Billy Six că spionează, incită la revoltă și ,,încalcă zonele de securitate", a declarat Reporters Without Frontiers (RSF), citând ONG-ul venezuelean Espacio Publico.

,,Six se afla în Venezuela pentru a investiga activitățile de trafic de droguri, contrabanda cu combustibil și bunuri strategice, traficul de ființe umane și chiar exodul populației din Venezuela, crime și realități cotidiene în această parte a Venezuelei", a spus Gerardo Moron de la Espacio Publico.