Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a discutat telefonic cu președintele american Donald Trump miercuri despre problema migrației, a declarat el într-un mesaj postat pe Twitter, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi lideri au discutat despre posibilitatea creării unui program comun pentru dezvoltarea și crearea de locuri de muncă în America Centrală și Mexic, a declarat Lopez Obrador.

Mii de migranți trăiesc în adăposturi aglomerate și în tabere în oraşul de graniţă Tijuana după ce au călătorit din America Centrală pentru a scăpa de sărăcie și violență. Este posibil să fie nevoiți să aștepte săptămâni sau luni pentru a cere azil în Statele Unite.

Imigrația ilegală a reprezentat o temă centrală a campaniei prezidențiale a lui Trump și a invocat în mod repetat problema înainte de alegerile din 6 noiembrie și a detaşat aproximativ 5.800 de militari la graniță.

Trump și-a reiterat promisiunea de campanie de a construi un zid de-a lungul frontierei SUA-Mexic, chiar și după ce Mexicul a respins în mod repetat cererea sa de a plăti pentru proiectul de miliarde de dolari.