În Bulgaria, 62% din persoanele de 15-29 de ani trăiau în locuințe supraaglomerate, a anunțat agenția de statistică a UE, Eurostat, citând cifre pentru 2017. Dintre țările UE, cea mai mare diferență procentuală între rata supraaglomerării pentru grupul de vârstă 15-29 și pentru întreaga populație a fost constatată în Bulgaria (e cu aproape 20% mai mare în cazul tinerilor), potrivit Rador

HotNews.roFoto: Hotnews

În Danemarca, Olanda, Cipru, Suedia și Finlanda rata supraaglomerării la tineri a fost cel puțin dublă față de cea a întregii populații.

Rata supraaglomerării reprezintă procentul de populație care trăiește în locuințe supraaglomerate, a precizat Eurostat. Se consideră că o persoană trăiește într-o locuință supraaglomerată atunci când respectiva locuință nu are un număr de camere cel puțin egal cu următoarea sumă: o cameră per locuință, o cameră per cuplu, o cameră per persoană singură de cel puțin 18 ani, o cameră per pereche de persoane singure de același sex cu vârste între 12 și 17 ani, o cameră per persoană singură cu vârsta între 12 și 17 ani și neinclusă la categoria anterioară, o cameră per pereche de copii mai mici de 12 ani.

Rata medie a supraaglomerării locuințelor pentru tinerii de 15-29 de ani a fost în 2017 de 26,7% la nivelul întregii UE. Diferența față de rata medie a supraaglomerării la întreaga populație UE (17,5%) era un pic peste 9%. Rata supraaglomerării la tineri variază considerabil de la o țară UE la alta. În Malta era de 4%, în vreme ce în România atingea 65,1%. În total, 10 state aveau o rată a supraaglomerării la tineri mai mare decât media UE.

Dintre ele, șapte (Slovacia, Letonia, Polonia, Croația, Ungaria, Bulgaria și România) au raportat o rată mai mare de 50%, a declarat Eurostat.