Hanifa Zaara din India, în vârstă de 7 ani, a transmis printr-o scrisoare adresată Poliției că tatăl său a ”înșelat-o” și că a încălcat promisiunea de a-i construi o toaletă, motive pentru care ar trebui să fie arestat, relatează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a argumentat în scrisoare că se simte ”rușinată” că trebuie să își facă nevoile afară.

Mulți indieni nu au acces la toalete, iar aproape 500 de milioane își fac nevoiele în aerul liber, potrivit UNICEF.

Chiar și acolo unde sunt construite toalete, mulți nu le folosesc.

Hanifa, care locuiește cu părinții ei în Ambur, un orășel din sudul statului Tamil Nadu, nu a avut niciodată o toaletă. Aceasta a spus pentru BBC că puțini dintre vecinii săi se bucură de această ”facilitate”, așa că i-a cerut tatălui său să construiască o toaletă în casă.

”Mi-a fost rușine să mă duc afară și m-am simțit prost când oamenii se uită la mine”, a spus Hanifa. Aceasta a mai spus că dorește cu atît mai mult o toaletă, cu cât la școală a învățat despre problemele de sănătate cauzate de defecarea în aer liber.

”Sunt în topul clasei de când eram la grădiniță. Sunt clasa a doua acum. Și spune doar că o va construi. Este o formă de a mă înșela, așa că vă rog arestați-l”, a scris ea. Tatăl său a spus că de fapt a început să construiască toaleta, dar nu are bani să o termine, pentru că acum nu lucrează.

Autoritățile spun acum că plănuiesc să strângă bani pentru a construi 500 de toalete în cartierului fetei.

Într-un final, după 10 zile în care nu au vorbit, tatăl și fiica și-au dat mâna.