Șocul, încurajarea și hotărârea de a gestiona mai eficient problema terorismului au fost atitudinile predominante din discursurile europene în urma atacului de la Strasbourg, informează Le Monde.

Atac armat la StrasbourgFoto: Captura YouTube

Atacul care a făcut trei victime amintește Europei de evenimentele din 11 decembrie 2016, când un atac terorist a fost dezlănțuit la târgul de Crăciun din Berlin. Acest nou atac a impresionat liderii europeni, care se găsesc din nou neputincioși în fața amenințării teroriste.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, spune că a fost ,,șocată și întristată de atacul groaznic”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că este ,,șocat de știrile oribile din Strasbourg”.

Președintele Comisiei Europene, Jean- Claude Junker, a condamnat atacul ,,cu mare fermitate”. ,,Comisia este alături de Franța”, a concluzionat acesta în postarea sa de pe Twitter.

Și Matteo Salvini, prim-ministrul italian, a reacționat la evenimentele din Franța. Acesta a declarat că vor depune toate eforturile pentru ca amenințarea teroristă să dispară, să fie blocată sau eliminată din Europa și din întreaga lume. Salvini spune că Italia va face tot ce este cu putință având în vedere mijloacele legale.