Directorul financiar al companiei chineze Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberată pentru o cauțiune în valoare de 10 milioane de dolari, a declarat marți un judecător din Canada, relatează CNN.

Sediul central HuaweiFoto: Huawei

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei și director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităților americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancțiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

Pentru a putea fi eliberată, Meng a acceptat să predea pașaportul și să trăiască într-una dintre casele pe care le deţine în Vancouver. Ea va plăti, de asemenea, pentru un detaliu de securitate permanent și va purta o brățară GPS la gleznă.

În cazul în care va fi extrădată în SUA, Meng se va confrunta cu acuzații multiple de conspirație pentru a defrauda mai multe instituții financiare, cu o pedeapsă maximă de până la 30 de ani pentru fiecare cap de acuzare.

Autoritățile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran și alte țări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA, potrivit Mediafax.