VIDEO Atac armat în centrul orașului Strasbourg, lângă Târgul de Crăciun. Bilanț revizuit: 2 morți și 14 răniți / Continuă căutările pentru prinderea atacatorului / Franţa trece la nivelul de alertă „urgenţă atentat”

de Viorela Marin     HotNews.ro
Marţi, 11 decembrie 2018, 21:34 Actualitate | Internaţional


Atac armat la Strasbourg
Foto: Captura YouTube
Un atac soldat cu numeroase victime a fost comis marți seara, de un individ înarmat, în centrul orașului francez Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun. Autoritățile au revizuit bilanțul, astfel încât numărul morților a scăzut la doi, iar numărul răniților este de 14, informează AFP. Atacatorul, care ar fi acţionat singur, a reușit să fugă și este în continuare căutat activ de forțele de securitate. O anchetă a fost deschisă de Secţia antiterorism din Paris, iar nivelul de alertă a fost ridicat la maxim în Franța, respectiv "urgență atentat".
 • Marți seara, în jurul orei 20.00, un individ înarmat cu o armă automată a pătruns în perimetrul Târgului de Crăciun desfășurat în centrul orașului francez Strasbourg, și a deschis focul în mulțime. Cel puțin 15 persoane au fost împuscate.
 • Atacatorul ar fi fost rănit de militari din cadrul dispozitivului Sentinelle, înainte de a reuși să fugă. Acesta a fost identificat drept Chérif C., în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg. Tot ce se știe despre presupusul autor al atentatului din Strasbourg.
 • Cunoscut de serviciile de poliție pentru comiterea unor infracțiuni de drept comun, în special multiple jafuri, cu condamnări în Franța și Germania, el avea pe numele său și o „fişă S”, specifică persoanelor suspectate de radicalizare.
 • El ar fi urmat să fie reținut marți dimineață de jandarmi, însă nu a fost găsit la locuința sa.

Desfășurarea LIVE TEXT a evenimentelor de la Strasbourg:
__________

UPDATE 11:52 Prefectura regiunii Grand- Est a revizuit bilanțul atacului de la Strasbourg. Astfel, deși inițial au fost raportați 3 morți, potrivit noilor date 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 14 sunt rănite, relatează AFP. Sursa citată spune că autoritățile nu au oferit absolut nicio explicație pentru revizuirea bilanțului.

UPDATE 9.31: Ministrul de interne francez a precizat miercuri că încă nu este clar dacă atacul este unul terorist. Acesta a mai susținut că, în prezent, cinci persoane sunt interogate în legătură cu autorul atacului.

UPDATE 9:30 Potrivit ultimului bilanț oficial, 3 persoane au murit, 8 persoane au fost grav rănite și alte 5 au suferit răni ușoare.


UPDATE 05:15 Deputaţii europeni, blocaţi de la lăsarea serii în Parlamentului European (PE) de la Strasbourg după atacul armat care a însângerat Târgul de Crăciun al oraşului, au început să părăsească sediul PE miercuri în jurul orelor 01.00, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse.

UPDATE 03.35: Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a mai anunțat în conferința de presă susținută marți noapte la Strasbourg că orașul este în acest moment sub supraveghere întărită, iar cursul zilei de miercuri toate manifestările vor fi interzise, pentru a permite forțelor de ordine să „se mobilizeze în totalitate”.

Ministrul a anunțat totodată că planul de alertă antiteroristă Vigipirate va fi ridicat la nivelul maxim în Franța, respectiv "urgență atentat".

Potrivit ministrului de Interne, „în prezent suntem la nivelul Vigipirate „întărit”; Guvernul a decis să treacă la nivelul "urgență atentat", cu controale sporite la frontiere și aplicarea unor controale întărite în toate târgurile de Crăciun ce se desfășoară în țară, pentru a evita riscul de imitare”.

„Va exista de asemenea o creștere a mobilizării dispozitivului Sentinelle pe întreg teritoriul francez”, a mai menționat Christophe Castaner.

UPDATE 03.30: Atacatorul din Strasbourg a făcut obiectul unor condamnări în Franța și Germania, pentru infracțiuni de drept comun, a mai informat ministru. „El și-a executat pedepsele”, a precizat Christophe Castaner.

UPDATE 03.23: Ministrul francez de interne anunță un nou bilanț al victimelor, revizuindu-l pe cel furnizat anterior de Prefectură. Potrivit lui Christophe Castaner, trei persoane au fost ucise și alte 12 au fost rănite în acest atac.

Căutările pentru prinderea suspectului continuă, a mai informat ministrul.

„S-a luptat de două ori cu forțele noastre de securitate”, a spus Castaner.

Peste 350 de persoane sunt mobilizate pe teren, dintre care 100 de agenți ai poliției judiciare, precum și două elicoptere, potrivit ministrului de Interne. Forțele RAID, ale BRI, militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle sunt de asemenea pe teren.

„Mijloace suplimentare” au fost trimise de Guvernul francez la Strasbourg.UPDATE 03.01: Președintele francez Emmanuel Macron „se va întâlni cu un consiliu restrâns de apărare miercuri, 12 decembrie, după ședința Consiliului de Miniștri, dat fiind atacul de la Strasbourg”, a anunțat Palatul Élysée. Lucru rar, acest consiliu nu apare trecut în agenda șefului statului.

UPDATE 02.35: Liceul Kléber și școala gimnazială Louvois au deschise pentru a-i adăposti pe cei care nu pot ajunge deocamdată la casele lor, relatează postul Alsace 20.

UPDATE 02.20: Primarul din Strasbourg, Roland Ries, a anunțat de asemenea, într-un comunicat difuzat pe Twitter, că Târgul de Crăciun va fi închis miercuri, iar toate spectacolele prevăzute să aibă loc în oraș vor fi anulate.

De asemenea, drapelele vor fi coborâte în bernă și va fi pusă la dispoziție o carte de condoleanțe.UPDATE 02.10: Nou bilanț: 4 morți și 10 răniți

Atacul comis în Strasbourg de un individ înarmat s-a soldat cu „patru morți și zece răniți, dintre care trei-patru au un prognostic vital rezervat”, a precizat primarul orașului, Roland Ries.

Precedentul bilanț oficial, furnizat de Prefectură, evocat doi morți și 12 răniți.

UPDATE 01.45: Presupusul autor al atacului din Strasbourg nu a fost încă localizat, potrivit primarului Roland Ries.

UPDATE 01.26: Atacatorul din Strasbourg este încă în libertate, fiind căutat activ, spun acum surse din poliție, potrivit Reuters. Informații anterioare indicau că suspectul ar fi fost încercuit de poliție.

UPDATE 01.18: Prefectura Bas-Rhin anunță că, „având în vedere evenimentele în desfășurare de la Strasbourg”, a fost oprit accesul spre autostrada A35 (atât spre nord, cât și spre sud), precum și accesul înspre est, pe drumul național RN4, către Khel (Germania).

UPDATE 00.43: Premierul francez Edouard Philippe a activat marți seară celula interministerială de criză, pentru a „reuni ministerele și serviciile responsabile de monitorizarea și gestionarea evenimentelor de la Strasbourg", a indicat Executivul de la Paris.

UPDATE 00.35: Circulaţia tramvaielor este întreruptă la acest moment, pentru a se asigura perimetrul instituit de forțele de ordine, potrivit Prefecturii regiunii Bas-Rhin.

UPDATE 00.30: Potrivit informațiilor difuzate de Le Figaro, presupusul autor al atacului armat se numește Chérif C. și este născut în 1989.

UPDATE 00.12: Atacatorul a fost încercuit de poliție, au loc împuscături, spun surse apropiate anchetei, citate de Reuters.

Potrivit acelorași surse, atacatorul a fost identificat drept un suspect de furt, în vârstă de 29 de ani. Locuința sa ar fi fost percheziționată în cursul zilei de marți, în legătură cu un caz de jaf.

UPDATE Miercuri, 00.07: Poliția anunță că bilanțul a ajuns la cel puțin patru morți (postul Alsace 20)


UPDATE 23.54: O a doua operațiune e în desfășurare în Piaţa Broglie, din centrul istoric al Strasbourg-ului, potrivit municipalității

„Există o suspiciune cu privire la o a doua persoană” care ar fi implicată în atac, a informat sursa citată, în condițiile în care un prim individ, cu o „fișa S” pe numele său, este în continuare căutat de poliție.

UPDATE 23.49: Potrivit unei surse apropiate anchetei, citate de Le Figaro, atacatorul urma să fie reținut marți dimineață de către jandarmi, însă acesta nu a fost găsit la locuința sa.

UPDATE 23.47: Prefectura locală confirmă că atacatorul era cunoscut Serviciilor de securitate internă din Franța, fiind considerat o potențială amenințare pentru securitatea națională.

Reuters amintește că aproximativ 26.000 de indivizi suspectați că reprezintă o amenințare la adresa securității Franței se află pe o lista de supraveghere a serviciilor, având întocmite așa-numitele „fișe S”, iar despre circa 10.000 dintre aceștia se crede că au fost radicalizați, uneori în moschei salafiste, online sau în străinătate.

UPDATE 23.42: Pe Twitter, mai mulți internauți au postat apeluri pentru găsirea celor apropiați, posibile vicitme ale acestui atac

UPDATE 23.21: Un bilanț provizoriu furnizat de prefectura locală: 3 victime, dintre care 2 persoane decedate, 7 grav rănite și 4 ranite ușorUPDATE 23.11: Secţia antiterorism a Parchetului din Paris s-a autosesizat și a deschis o anchetă, semn că este luată în calcul pista teroristă.

Faptele vizate sunt asasinat, tentativă de asasinat având legătură cu o grupare teroristă și asociere la o organizatie terorista criminala, potrivit unei surse din cadrul Parchetului citată de Le Figaro.

Procurorul general al Parisului se deplasează la fața locului.

UPDATE 23.07: Pe numele atacatorului există o „fişă S”, însă acesta era cunoscut mai degrabă pentru fapte de drept comun, potrivit unei surse din poliție citate de Le Figaro

 • Existența unei „fișe S” (pentru siguranța statului), ce este întocmită de Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI) și implică o supraveghere "fără atragerea atenţiei" (filaj), arată că autoritățile erau la curent eventualele legături cu extremismul ale suspectului.

UPDATE 23.03: Potrivit presei locale, ministrul de Interne a informat că sunt doi morți în urma ataculuiUPDATE 22.54: Ministrul de Interne francez confirmă că atacatorul a fost identificat și spune că este un cunoscut al poliției, având antecedente infracţionale (Reuters)

UPDATE 22.53: Sediul Parlamentului European de la Strasbourg a fost închis în urma atacului armat, iar personalului și celor din interior li s-a cerut să rămână în clădire - a anunțat purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Printre cei rămași blocați în clădirea PE se numără și mai mulți europarlamentari români.UPDATE 22.49: Potrivit poliției locale, atacatorul a fost identificat, el fiind în prezent căutat activ în centrul orașului (Reuters)

UPDATE 22.40: Prefectura locală anunță un nou bilanț al victimelor: un mort și zece răniți. De asemenea, poliția anunță că l-a identificat pe atacator și este pe urmele acestuia (Reuters)

UPDATE 22.33: Macron îl trimite pe ministrul de Interne la Strasbourg. Prima reacție a Președinției franceze:

„Președintele Republicii (Emmanuel Macron) a fost informat în timp real despre evenimentele petrecute la Strasbourg. A decis prin urmare să își scurteze întrevederea pe care o avea în desfășurare și dorește ca ministrul de Interne (Christophe Castaner) să se deplaseze la fața locului”, a anunțat Palatul Élysée într-o primă reacție.

Ministrul Christophe Castaner va fi însoțit de primarul orașului Strasbourg, Roland Ries, care se afla la Paris.

UPDATE 22.24: Și Le Figaro anunță că „planul alb” a fost declanșat în toate spitalele din Strasbourg. Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului.

UPDATE 22.20 Ministrul francez de interne, Christophe Castaner, anunță pe Twitter că urmarește împreună cu Laurent Nunez, şeful Direcţiei Generale a Securităţii Interne (DGSI), situația din Strasbourg.

„Serviciile noastre de securitate și de intervenție sunt mobilizate. Nu propagați zvonuri și urmați sfaturile autorităților”, a îndemnat el în mesajul transmis pe Twitter.

UPDATE 22.07: Potrivit Prefecturii departamentului Bas-Rhin, cel puțin o persoană a fost ucisă și iar alte șase au fost rănite în atac.

Ministerul de Interne din Franța confirmă că un „grav incident de securitate publică” a avut loc în oraș și îi îndeamnă pe locuitori să rămână în locuințe.

Atacatorul este încă în libertate, a informat o sursă din poliție pentru Le Figaro.

Forțele de securitate au încercuit zona, iar tramvaiele au fost oprite în centrul orașului.

Martorii povestesc că s-au auzit cel puțin zece împușcături.UPDATE22.03: Un doctor român din Strasbourg, contactat de HotNews.ro, spune că spitalele au primit „planul alb” pentru situații de criză, ceea ce înseamă că doctorii disponibili trebuie să se prezinte imediat la serviciu, iar cei care nu se află în zonă să fie în stare de alertă.

Poliția a blocat centrul orașului, toți cei din centru, inclusiv minorii, fiind băgați în restaurantele și magazinele deschise și au interdicție de a ieși, până la clarificarea situației.

În mediul online și în spitalul municipal circulă zvonul că numărul victimelor ar fi mai mare decât cel declarat oficial, dar nu e nimic sigur.UPDATE 21.38: Departamentul de pompieri anunță un bilanț de un mort și trei răniți.

"Focuri de armă în centrul orașului Strasbourg", a anunțat municipalitatea marți seară, pe Twitter, cerând oamenilor să rămână în case.

Împușcăturile ar fi avut loc în apropierea Târgului de Crăciun, desfășurat într-una din zonele centrale a orașului, Piața Kleber.

Serviciile de urgență au confirmat atacul, precizând că atacatorul a fugit de la locul faptei și este în libertate.

Târgul de Crăciun din Strasbourg este vizitat de milioane de turiști în fiecare an.

Franța rămâne în stare ridicată de alertă după ce a suferit un val de atacuri comandate sau inspirate de militanții ISIS în 2015 și 2016, atacuri soldate cu peste 200 de morți.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10801 vizualizari

 • +16 (40 voturi)    
  Mda (Marţi, 11 decembrie 2018, 21:38)

  mitg [utilizator]

  Un individ cu “probleme psihice”.
  • -10 (20 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 5:11)

   [anonim] i-a raspuns lui mitg

   • -2 (12 voturi)    
    sper (Miercuri, 12 decembrie 2018, 11:58)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui

    sa fi fost ironic,sper.
    aaaaaanyway: ce convenabil,tocmai cand micron mai avea putin si cadea cu curul in propria-i mizerie (btw cautati pe goagal Henry Kravis si o sa vedeti al cui sclav e micron) guvernul era pe duca,ce sa vezi?apare teroristu' lu' peste cu arma automata(sic)cunoscut si cu dosar.urmarea?adio demonstratii,aresteaza pe cine vor,eventual armata pe strazi etc.
    acum ganditi-va cine conduce iuropa,cine vrea armata iuropeana,eventual politie iuropeana si cum poate fi folosita in aplicarea directivelor ue
    stiu,pare un scenariu nebun,insa faceti cautarea aia pe goagal si vb dupa aceea.
    succesuri
    • -1 (5 voturi)    
     Din pacate, asta este (se pare)... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 20:48)

     Bibishor [utilizator] i-a raspuns lui Point

     adevarul. Am vorbit azi cu un francez si avea aceiasi opinie. Cum nu se rezolva de nici o culoare, problema cu demonstratiile, pac a venit exact la tzanc problema cu atentatul...Acum nimeni nu se mai gandeste la demonstratii... Coincidenta???
  • +7 (23 voturi)    
   Politica stangii europene din ultimii 20 de ani (Miercuri, 12 decembrie 2018, 7:24)

   Mondialul [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Cel putin, se vede cu ochiul liber in occident.
   Sa nu cumva sa vina cei cu adevarat de dreapta ca aia sunt hitler, sa fie o dreapta ce aia asa...mai putin la stanga.
   Ce mult la stanga este "centristul" Macron fata de Franța lui De Gaulle.
  • +12 (30 voturi)    
   Citat de Gaulle legat de migratie: (Miercuri, 12 decembrie 2018, 7:29)

   Mondialul [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Este foarte bine că există francezi cu ten galben, negru, maro . Acesta arată că Franța este deschisă tuturor raselor și are o vocație universală. Dar [este bine] cu condiția să rămână o mică minoritate. Altfel, Franța nu ar mai fi Franța. Suntem încă în primul rând un popor european al rasei albe, cultura greacă și latină și religia creștină. [...] Cei care susțin integrarea au creierul unei pasari colibri. [...] Arabii sunt arabi, francezii sunt francezi. Credeți că corpul politic francez poate absorbi zece milioane de musulmani, care mâine vor fi douăzeci de milioane, mai incolo patruzeci? Dacă ne-am integra, dacă toți arabii și berberii din Algeria ar fi considerați francezi, i-ai putea împiedica să se stabilească în Franța, unde nivelul de trai este atât de ridicat? Satul meu nu ar mai fi numit Colombey-celedouabiserici, dar Colombey-celedouamoschei.
   • +7 (17 voturi)    
    ..... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 8:51)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui Mondialul

    Problema e ca lui De Gaulle i se atribuie multe astfel de fraze, din pacate nimeni nu aduce nici o proba scrisa. Se spune ca De Gaulle ar fi zis cuiva, intre 4 ochi, etc.Atat si nimic mai mult, nici o declaratie oficiala sau scrisa care sa ateste autenticitatea acestor fraze.
    In plus, ar trebui sa te interesezi cand au inceput magrebinii sa vina in Franta ca mana ieftina de lucru si sa faci o corelatie cu perioada lui De Gaulle.
    S-ar putea sa ai surprize.
    • -2 (14 voturi)    
     Doua linkuri cu pasaje din carti (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:31)

     Mondialul [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

     La o cautare rapida:

     https://books.google.ro/books?id=xmP_xKEVNMoC&pg=PA266&lpg=PA266&dq=Colombey+de+gaulles+mosques&source=bl&ots=092Maw7LxV&sig=2TaS8gsX5agvL9PAwvqltFFJuSs&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwihwMjs4JnfAhWCi8MKHWwfCO4Q6AEwDHoECAEQAQ#v=onepage&q=Colombey%20de%20gaulles%20mosques&f=false

     https://books.google.ro/books?id=Bg_hPBdeYN0C&pg=PA83&lpg=PA83&dq=Colombey+de+gaulles+mosques&source=bl&ots=nxLotp2CWx&sig=sUPDC3B3sH0n75DrA_inOmRKZwQ&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwihwMjs4JnfAhWCi8MKHWwfCO4Q6AEwC3oECAgQAQ#v=onepage&q=Colombey%20de%20gaulles%20mosques&f=false
  • +11 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 8:50)

   [anonim] i-a raspuns lui mitg

 • -11 (41 voturi)    
  Project Fear (Marţi, 11 decembrie 2018, 21:53)

  Kosmos [utilizator]

  Nu inteleg de ce serviciile secrete tac malc la atacurile astea regizate
  • -4 (12 voturi)    
   Uite asa Macron (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:44)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Scapa si de vestele galbene. Caci acum daca instureaza din nou starea de urgenta ....
 • -12 (30 voturi)    
  Extrema dr, populistii, nationalistii, trolii rusi (Marţi, 11 decembrie 2018, 21:57)

  xolv [utilizator]

  Asteptam confirmarea de la pRavda.
  • +7 (31 voturi)    
   Le Pen este o investitie pentru Cracanat (Marţi, 11 decembrie 2018, 22:54)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   https://www.ft.com/content/010eec62-30b5-11e7-9555-23ef563ecf9a


   Putin awaits return on Le Pen investment
   • +10 (26 voturi)    
    .. (Miercuri, 12 decembrie 2018, 0:05)

    T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Le Pen este o mica avocata proasta si aroganta, care de-abia si-a terminat studiile si s-a trezit mostenitoarea unui partid. Aportul ei la politica e zero, singurul lucru pe care l-a facut de cand e parlamentar european a fost sa deturneze 3 milioane de euros in angajari fictive. Tocmai este somata de PE si justitie sa returneze acesti bani.
    • +7 (17 voturi)    
     Citeste Continutul link ului, si da mai departe (Miercuri, 12 decembrie 2018, 8:58)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

     Proasta cum este, Putin o considera Utila, un fel de Veorika de France
 • +19 (49 voturi)    
  sa fie oare fratii musulmani (Marţi, 11 decembrie 2018, 22:28)

  mmmircea [utilizator]

  si daca sunt, nu dam aceasta informatie din motive de corectitudine politica.
 • -5 (23 voturi)    
  A inception sa puta (Marţi, 11 decembrie 2018, 23:06)

  Observatory [utilizator]

  de la France I
 • +3 (17 voturi)    
  La Multi Ani ! (Miercuri, 12 decembrie 2018, 0:14)

  Observatory [utilizator]

  de Craciun și Anul Nou .
  Va urează Ucigașul !
 • -3 (39 voturi)    
  O vestă galbenă (Miercuri, 12 decembrie 2018, 0:28)

  Nyk1 [utilizator]

  Va fi găsită pe atentator, iar Macron va începe arestări în masă și interzicerea oricăror proteste pe motiv că susțin terorismul.
 • -4 (24 voturi)    
  Săracul Macaron ! (Miercuri, 12 decembrie 2018, 1:33)

  Observatory [utilizator]

  cred ca micron de frica
 • -3 (21 voturi)    
  Mari sunt francezi (Miercuri, 12 decembrie 2018, 3:58)

  Observatory [utilizator]

  Au raportat 2 morți , apoi 3 morți , mai târziu 4 morți , acum doi 2 , au înviat și sunt numai 2 morți ...
  Nu doresc sa moara nimeni, dar sursele oficiale in anul 2918 sunt la nivel redus de raporta corect așa o tragedie...
  • +6 (6 voturi)    
   Explicatia este in textul tau (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:23)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Asa ai scris si tu 2918...
   Ce surse de informare ai!!!
  • -7 (15 voturi)    
   asta pt ca e regizat (Miercuri, 12 decembrie 2018, 10:40)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   NB-ai sa vezi mortii niciodata. de la Charlie Hebo toate atacurile au fost regizate de aceeasi echipa care executa scene ba in America ba in Europa.
   Se folosesc peruci, machiaj , ochelari . Toate astea n-ar fi posibile fara implicarea mass-mediei si a celor din servicii
   • +11 (15 voturi)    
    nino, nino (Miercuri, 12 decembrie 2018, 12:01)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    Sa ii dea cineva pastilele omului ca e in mare nevoie.
    • -7 (9 voturi)    
     nino nino (Miercuri, 12 decembrie 2018, 16:12)

     Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     ia zi Building 7 s-a daramat si de ce s-a demolat? sau serveai Kosher in momentul ala?
     • +6 (8 voturi)    
      Mulache, ai probleme cu evreii? (Miercuri, 12 decembrie 2018, 19:19)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

      Va sa zica asta e problema ta dar nu m-ai nimerit fraiere.
      PS Ti-ai luat medicatia?
      • 0 (2 voturi)    
       fariseu (Joi, 13 decembrie 2018, 15:25)

       Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       Am o problema cu cei infractori. E vreo probl pt tine?
 • +12 (30 voturi)    
  allahakbaaaarrr... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 4:24)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  era muslim, este?
 • +14 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 7:09)

  [anonim]

 • -6 (12 voturi)    
  alt dezequilibrat psihic... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 7:29)

  demaGOGU [utilizator]

  ...astfel de evenimente nu ar trebui deloc mediatizate.
 • -6 (16 voturi)    
  Sunt vreo 10 rrumani de pe site (Miercuri, 12 decembrie 2018, 8:19)

  Zummm [utilizator]

  Bine ancorati in prostie
 • -13 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 8:19)

  [anonim]

  • -3 (7 voturi)    
   Asa e (Miercuri, 12 decembrie 2018, 14:00)

   Auricul [utilizator] i-a raspuns lui

   Sunt doar cazuri izolate. Fara legatura cu rasa, religia etc. Nu vom generaliza si nu vom discrimina. Vom ramane ferm uniti in jurul valorilor democratice europene. Dictatura corectitudinii politice trebuie sa continue sa se instaureze netulburata.
 • 0 (10 voturi)    
  mda... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:00)

  liviu_ [utilizator]

  foarte ciudata actiunea....
  observ ca in astfel de atacuti identitatea atacatorului e descoperita f repede.... nu sun adeptul uneo teorii a conspiratiei, e doar o remarca

  se asemenea de remarcat cat damage poate sa faca un singur om... efectiv 1 om a inchis un oras intreg....

  in rest ce sa zic... poate a venit vremea sa cam renuntam la corectitudinea politica
 • 0 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:06)

  [anonim]

  • +5 (7 voturi)    
   Scenarita (Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:40)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui

   Deci Putin vrea sa aduca musulmani in Europa si stiind ca Europa il va contrazice zice invers, ca nu vrea sa aduca si apoi Europa cade in capcana si zice ca trebuie sa aduca......Nu te doare mintea de la atata...gandit?
   • -4 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:57)

    [anonim] i-a raspuns lui barc

    • +2 (6 voturi)    
     Nu-i la fel (Miercuri, 12 decembrie 2018, 17:34)

     barc [utilizator] i-a raspuns lui

     Cei care critica UE o fac dupa punctajul de la Moscova: UE=URSS, elitele criminale, globalismul ticalos, huo LGBT, extrema dreapta e raiul.

     Si inca una, atentatele astea nu justifica ideologia de extrema dreapta in nici un fel si nici nationalismul unor lideri vanduti Moscovei.
     • -1 (1 vot)    
      Dar dacă acuz nucleul franco-german al UE (Joi, 13 decembrie 2018, 9:14)

      BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui barc

      de putinism pentru că s-au opus înăspririi sancţiunilor impuse Rusiei după incidentele din Strâmtoarea Kerci şi pentru că în ciuda avertismentelor venite din Ţările Baltice, Polonia, Suedia şi Ucraina că proiectul Nord Stream 2 le pune în pericol siguranţa naţională acest proiect este derulat în continuare, tot troll putinist sunt?
      • +1 (1 vot)    
       Ai minti (Joi, 13 decembrie 2018, 13:53)

       barc [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

       Sanctiunile necesita unanimitate si Italia, Ungaria, Bulgaria se opun. Pana acum UE a impus sanctiuni de fiecare data si daca membrii se pun de acord e posibil si de aceasta data.
 • -4 (14 voturi)    
  Fake news (Miercuri, 12 decembrie 2018, 9:41)

  BlaBla1234 [utilizator]

  toată lumea ştie că în Franţa armele automate sunt interzise prin lege
 • -6 (16 voturi)    
  atentat (Miercuri, 12 decembrie 2018, 10:29)

  darthvader1 [utilizator]

  Si uite asa se baga frica in cetateti ca sa nu mai iasa in strada sa protesteze.
  • -5 (13 voturi)    
   Exact. E o diversiune. (Miercuri, 12 decembrie 2018, 10:37)

   stani [utilizator] i-a raspuns lui darthvader1

   Rezultatul: Franţa trece la nivelul de alertă „urgenţă atentat”.

   Adio, proteste!
   • +4 (8 voturi)    
    Diversiune (Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:42)

    barc [utilizator] i-a raspuns lui stani

    Ok, cine e autorul diversiunii, Macron, Soros sau reptilienii globalisti?
    • -3 (5 voturi)    
     Putin ... (Miercuri, 12 decembrie 2018, 15:49)

     BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui barc

     ...
     • +3 (7 voturi)    
      Nu (Miercuri, 12 decembrie 2018, 17:36)

      barc [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

      Putin nu se complica cu atentate, el cumpara partide care distrug UE din interior.
      • -1 (1 vot)    
       UE face un job bun singură ... (Joi, 13 decembrie 2018, 8:42)

       BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui barc

       în a se distruge ... nu văd de ce s-ar complica Putin ... şi nu văd de ce s-ar complica ... sunt destui putinişti deja la vârful UE şi prin cancelariile vestice ... Merkel şi Macron s-au opus înăspririi sancţiunilor impuse Rusiei după incidentul din Strâmtoarea Kerci, iar construcţia conductei Nord Stream 2 merge mai departe în ciuda avertismentelor venite din partea Ţărilor Baltice, Poloniei, Suediei şi a Ucrainei ...
       • +1 (1 vot)    
        Nu (Joi, 13 decembrie 2018, 13:59)

        barc [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

        UE are probleme din cauza indisciplinei fiscale a Greciei, datoriilor Spaniei, Italiei, aceasta din urma s-a contagiat si de populism politic si economic si mai nou creeaza probleme si blocul din Est care a abandonat politicile democratice. Putin profita de aceasta instabilitate prin sponsorizarea partidelor eurofobe si populiste, incercand sa amplifice diviziunile din cadrul UE.
        • 0 (0 voturi)    
         de asemenea criza migraţiei (Vineri, 14 decembrie 2018, 10:07)

         BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui barc

         e una din probleme UE la care aceasta s-a dovedit a fi incompetentă în a o administra, criza economica din 2007 - 2008 a fost alta problemă unde UE şi-a dovedit incampetenţa, în privinţa Greciei ... să nu uităm că Germania a fost cea care insistat pentru aderarea Greciei la zona euro deşi erau conştienţi de situaţiei ei ... iar acum sunt cei care trag foloase de pe urma situaţiei acestora ...
 • +1 (17 voturi)    
  Nu inteleg (Miercuri, 12 decembrie 2018, 10:40)

  omezu [utilizator]

  Stiu ca e usor sa comentezi stand pe scaun, dar nu pricep. Un suspect radicalizat, deja aflat in atentia politiei, scapa de arestare, ajunge intr-o zona aglomerata PLINA de politie si militari inarmati, omoara 3 oameni, raneste alti cativa, este ranit de soldati (a caror singura menire este sa traga cu arma eficient) si, ranit...scapa din nou! Nu cred in conspiratii, dar cum poti sa fii atat de incompetent?!
  • +6 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 decembrie 2018, 11:26)

   [anonim] i-a raspuns lui omezu

  • -1 (3 voturi)    
   Se petrece în Franța (Miercuri, 12 decembrie 2018, 20:02)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   Știu că suntem tentați de explicații conspiraționiste, dar lama lui Occam ne îndrumă mai degrabă spre clasica „competență” franțuzească, nu doar pe câmpul de luptă (vezi WWII) ci și în celelalte domenii.
 • +2 (8 voturi)    
  Unele comentarii sunt idioate rau (Miercuri, 12 decembrie 2018, 16:53)

  sprite [utilizator]

  se intristeaza unii nu pentru ca au murit niste oameni nevinovati, ci pentru ca nu mai sunt mitinguri anti-Macron. Lume nebuna.
  • -3 (7 voturi)    
   Nevinovații au murit din cauza lui Macron (Miercuri, 12 decembrie 2018, 20:04)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui sprite

   Care, iată, este incapabil să asigure nu doar bunul mers al economiei, ci chiar și un lucru mult mai important, și anume siguranța cetățenilor francezi.

   Păi dacă nu ești în stare, dă-ți demisia și lasă pe alții care poate că ar fi!
   • +4 (6 voturi)    
    Cum spuneam, comentarii idioate (Miercuri, 12 decembrie 2018, 20:57)

    sprite [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    dar dupa logica asta nu cumva Trump e vinovat de atentatul de la sinagoga?
 • -2 (4 voturi)    
  Manipulare prin inscenare (Joi, 13 decembrie 2018, 12:46)

  tfmc [utilizator]

  Foarte ciudata coincidenta. Nu este ciudat, ca tocmai cand Macron era gata sa fie dat jos si in Franta sa asistam la o revolurie...apare, ce sa vezi->TERORISTUL...E atat de slab si trist scenariul din partea serviciilor secrete...imi aduce aminte de operatiunea CIA 11.09.2001, cu cateva luni inainte de introducerea monedei Euro, cand s-au spalat cateva mii de miliarde de dolari si marci negri/negre... Evenimente pentru oi, mase...si toti idiotii care cred in "teroristi"...Chiar nu vede nimeni manipularea?
  Ca sa nu zic, evenimentul Colectiv, cand SRI a vrut sa insceneze un foc pt a-l salva pe Oprea si a iesit mai prost decat se anticipase...
  • +1 (3 voturi)    
   Lasa-ma sa ghicesc (Joi, 13 decembrie 2018, 14:01)

   barc [utilizator] i-a raspuns lui tfmc

   Pamantul e plat si NASA conspira sa ascunda adevarul.
   • 0 (2 voturi)    
    are dreptate omui (Joi, 13 decembrie 2018, 16:29)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui barc

    Terorismul a fost inventat in Europa de israelieni pt a demonstra Europei cum se traieste alaturi de ''teroristi''. Cel de la Londra a fost real au plasat explosibili la metrou si in autobuze duypa care au executat 3 amarati pakistanezi care credeau ca fac parte dintr-un exercitiu.
    Dupa momentul 2001 din New York si 2005 la Londra care putea sa atraga razbunari asupra minoritatilor etnice s-a trecut la scene de teatru bine regizate in care au luat parte si romani.
    Faza cu Oprea poate fi f reala , mai ales ca porcul de Oprea a sosit neasteptat de repede


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by