Ecaterina Tihonova, tânără care ar fi fiica mai mică a președintelui rus Vladimir Putin, a apărut pentru prima dată la un post de televiziune federal din Rusia. Tihonova a vorbit pentru postul „Rossia”, scrie snob.ru, citat de Unimedia.

Ecaterina Tihonova (dreapta)Foto: Captura YouTube

Ea a apărut întrun reportaj din buletinul de știri de seară și a vorbit în calitate de director în cadrul Institutului de dezvoltare „Innnopraktika”, poriectul de 1,7 mld. dolari pentru crearea unui centru științific la Universitatea de Stat din Moscova.

Reportajul în care a apărut fiica lui Putin a fost dedicat unei tehnologii capabile să programeze mintea umană.

În aprilie 2018, într-un comunicat de presă privind sancțiunile impuse unor oameni de afaceri din Rusia, Ministerul Finanțelor al SUA a numit-o pe Ecaterina Tihonova drept „fiica lui Vladimir Putin”. Potrivit datelor instituției americane, Tihonova s-a căsătorit în 2013 cu omul de afaceri Kirill Shamalov, a cărui avere „s-a mărit puternic în urma mariajului”.

Tihonova are 33 de ani, și a apărut pentru prima oară la televiziune, potrivit BBC. Vladimir Putin nu a admis niciodată public că este tatăl ei, dar a vorbit indirect, în trecut, despre faptul că are două fiice și un nepot.

Segmentul televizat de la Rossia în care a apărut Tihonova: