Avioane și militari ruși au ajuns în Venezuela pentru manevre militare comune, a anunțat luni ministrul venezuelan al Apărării, Vladimir Padrino Lopez, citat de AFP.

Bombardierul rusesc Tu-160Foto: Wikipedia / Kirill Naumenko

"Trebuie să spunem poporului venezuelan și lumii întregi că, la fel cum cooperăm în diverse domenii de dezvoltare pentru cele două popoare, ne pregătim și pentru apărarea Venezuelei", a declarat generalul Padrino Lopez.

"Acest lucru îl vom face cu prietenii noștri, deoarece avem prieteni în lume care apără relațiile respectuoase de echilibru și de calitate între state", a adăugat ministrul.

Padrino Lopez a făcut aceste declarații pe aeroportul internațional din Caracas, unde a primit o sută de piloți și personal rusesc sosiți în Venezuela la bordul mai multor avioane militare.

Armata rusă a anunțat de la Moscova sosirea la Caracas a două bombardiere Tu-160, a unui avion de transport An-124 și a unui avion de linie Il-62, fără a preciza motivul și durata acestei misiuni.

Ministrul venezuelan a reamintit că aceste avioane au mai fost prezente în țară în 2013, dar acum este vorba despre o "nouă experiență".

În cursul ultimelor decenii, Rusia a vândut Venezuelei echipamente militare în valoare de mai multe sute de milioane de dolari.

"Nimeni din lume să nu fie speriat de aceste avioane bombardiere strategice pe teritoriul țării noastre, suntem constructori ai păcii și nu ai războiului", a adăugat ministrul.

Guvernul acestei țări, în faliment economic, denunță în mod regulat „proiecte” de atacuri militare din partea SUA.