Mii de oameni au protestat în Serbia împotriva guvernării autocrate a președintelui Aleksandar Vucic și a guvernului său, transmite AP News.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres / Tanjug

O alianță a opoziției a declanșat protestul după ce un lider de partid de stânga și asociații săi au fost atacați și răniți grav într-un oraș din sudul Serbiei. Presa vehiculează că ar fi fost vorba despre un atac ordonat de cei aflați la putere.

Partidele de opoziție susțin că incidentul este rezultatul atmosferei de violență și intimidare impusă de coaliția populistă de guvernământ a lui Vucic.

Vucic este un fost naționalist extremist care susține acum că corește să reformeze Serbia și că plănuiește să facă toate demersurile necesare aderării la Uniunea Europeană. Criticii de acasă spun, însă, că efectul guvernării lui Vucic a fost limitarea libertăților democratice și limitarea libertății presei din țara balcanică.

Demonstrația din Belgrad a fost intitulată ,,Stop cămășilor însângerate”, un slogan care are legătură cu evenimentele ultimelor săptămâni- atacul la adresa lui Borko Stefanovici și lupta mediatică din prezent între liderii partidelor.